DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. jūlijā, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Rosina stiprināt televīzijas pakalpojumu sniegšanas internetā uzraudzību

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Lai veicinātu televīzijas satura internetā legālas aprites ievērošanu un novērstu autortiesību neievērošanu, nepieciešams definēt Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) tiesības apturēt nelikumīgo televīzijas satura pārraidītāju interneta lapu darbību.

Praksē bieži novēroti gadījumi, kad televīzijas programmas nelikumīgi tiek izplatītas internetā, nereģistrējot izplatīšanas kanālus Latvijā noteiktajā kārtībā. Tādā veidā tiek kropļots legālais elektronisko sakaru tirgus, netiek ievērotas autortiesības, kā arī nav iespējams uzraudzīt iedzīvotājiem pārraidīto televīzijas programmu kvalitāti un satura atbilstību Latvijas normatīviem.

Visbiežāk televīzijas programmas nelikumīgi tiek izplatītas: bez atļaujas izveidojot lokālu kabeļtelevīzijas tīklu un televīzijas saturu nodrošinot daudzdzīvokļu mājas vai vairāku māju iedzīvotājiem; neatļauti straumējot jeb interneta mājaslapās piedāvājot iespēju piekļūt televīzijas programmu vai raidījumu saturam reālā laikā straumēšanas režīmā; nelegāli koplietojot satelīta operatoru viedkartes.

Lai ierobežotu televīzijas satura nelegālu pārraidi internetā, Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei nepieciešams noteikt tiesības noteiktos gadījumos pieņemt lēmumu par interneta mājaslapas bloķēšanu, līdzīgi kā tas ir attiecībā uz nelicencētajām interaktīvo azartspēļu organizētāju interneta mājaslapām.

Ceturtdien, 30.jūlijā, Valsts sekretāru sanāksmē izsludināja Satiksmes ministrijas izstrādāto informatīvo ziņojumu par priekšlikumiem televīzijas pakalpojumu sniedzēju internetā uzraudzības uzlabošanai. To vēl skatīs valdība.

Informatīvā ziņojuma ietvaros tiek piedāvāti risinājumi normatīvā regulējuma pilnveidošanai, atbildīgo iestāžu kapacitātes celšanai un skaidru nosacījumu izstrādei.

Ilze Svikliņa
Sabiedrisko attiecību speciāliste

LR Satiksmes ministrija

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI