DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. jūlijā, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Kairas Centrālā bibliotēka saņem Latvijas grāmatu dāvinājumu

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas Republikas vēstniecība Ēģiptes Arābu Republikā informē:
29. jūlijā Latvijas vēstniece Ēģiptē Iveta Šulca tikās ar Kairas Centrālās bibliotēkas (Cairo Great Library) direktoru Jaseru Osmānu (Yasser Osman), lai nodotu Latvijas grāmatu dāvinājumu. Pateicoties direktors teica, ka ir ļoti liels prieks saņemt bagātīgu grāmatu dāvinājumu no tādas mazas valsts kā Latvija, kas bibliotēkai dos iespēju iepazīstināt ēģiptiešus ar Latvijas vēsturi, kultūru un tradīcijām. Latvijas dāvinājums papildinās Kairas bibliotēkas krātuvē esošās vairāk nekā simts tūkstošus grāmatas, tai skaitā ārvalstu grāmatu krātuvi, kurā ir literatūra krievu, spāņu, japāņu, korejiešu un citās valodās. Sarunā direktors uzsvēra, ka ikdienā bibliotēku apmeklē jaunieši no daudzām universitātēm ne tikai Kairā, bet arī, piemēram, no Helvānas, un viņiem tā būs pirmā iepazīšanās ar Latviju. J. Osmāns atzinīgi vērtēja vēstnieces ierosinājumu rīkot Latvijas Kultūras dienu bibliotēkas telpās.

Iniciatīvu "Grāmatu nodošana citvalstu bibliotēkām" rosināja Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sekretariāts sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku. Tā mērķis ir popularizēt zināšanas par mūsu valsti un tautu, un sekmēt tās atpazīstamību. Katrā grāmatā ir ielīmēta īpaša uzlīme ar Latvijas prezidentūras Eiropas  Savienības Padomē logo.

Dāvinājumā ir grāmatas par Latvijas vēsturi, kultūru, valodu, mākslu un literatūru un īpaša uzmanība pievērsta darbiem, kas atspoguļo Latvijas vēsturi 20. gadsimtā.

Kairas Centrālā bibliotēka atrodas vēsturiskās telpās Kairas centrā, un tā izveidota 1995. gadā.

Latvijas Republikas vēstniecība Ēģiptes Arābu Republikā

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI