DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. jūlijā, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valsts ieņēmumu dienesta Muitas policijas pārvalde aiztur nelegālā alkohola tirgoņus un izņem lielu daudzumu alkohola

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
2015.gada 21.jūlijā Latgalē Valsts ieņēmumu dienesta (turpmāk – VID) Muitas policijas pārvaldes amatpersonas aizturēja divas personas un izņēma lielu daudzumu šķidruma ar alkoholam raksturīgu smaržu.

Veicot operatīvus kontroles pasākumus, 2015.gada 21.jūlijā pie autoceļa A6 posmā starp Krāslavu un Daugavpili VID Muitas policijas pārvaldes darbinieki aizturēja divus vīriešus brīdī, kad no viena VOLKSWAGEN markas automobiļa citā tika pārkrautas plastmasas kannas. Transportlīdzekļu pārbaudē tika konstatēts, ka vienā no tiem – VOLKSWAGEN SHARAN – atrodas septiņas, bet otrā – VOLKSWAGEN CARAVELLE – septiņpadsmit 20–25 litru tilpuma plastmasas kannas ar bezkrāsainu šķidrumu, kam bija alkoholam raksturīga smarža. Kopējais šķidruma daudzums bija aptuveni 500–600 litri.

2015.gada 21.jūlijā VID Muitas policijas pārvaldē tika uzsākts kriminālprocess saskaņā ar Krimināllikuma 221.panta trešo daļu1. Aizturētajām personām ir piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi. Viens no aizturētajiem jau iepriekš ir nonācis tiesībaizsardzības iestāžu redzeslokā un ticis notiesāts par kontrabandu organizētā grupā.

Procesa ietvaros ir izņemtas 24 kannas ar bezkrāsainu šķidrumu, kuram ir alkoholam raksturīga smarža, un abi transportlīdzekļi. Šķidruma paraugi ir nosūtīti ekspertīzei.

2015.gada 24.jūlijā kriminālprocess nodots pēc piekritības Valsts policijai.

VID Sabiedrisko attiecību daļa


1 221.panta trešā daļa – alkoholisko dzērienu nelikumīga pārvietošana un realizācija, ja tas izdarīts lielā apmērā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI