28. jūlijā, 2015
TĒMA: Vide

Gerhards piedalīsies sadzīves atkritumu šķirošanas rūpnīcas pamatakmens ielikšanā Grobiņā

Trešdien, 29.jūlijā, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards piedalīsies “Eco Baltia” grupas uzņēmuma SIA „Eko Kurzeme” jaunbūvējamās sadzīves atkritumu šķirošanas rūpnīcas svinīgā pamatakmens un kapsulas ar vēstījumu nākamajām paaudzēm iemūrēšanā.

Jaunā rūpnīca atradīsies Grobiņas pašvaldības teritorijā esošajā atkritumu poligonā "Ķīvītes". Rūpnīca nodrošinās atkritumu šķirošanas pakalpojumus, tā samazinot apglabājamo atkritumu Liepājas reģionā un būtiski veicinot otrreizēji izmantojamu atkritumu nošķirošanu.

Atkritumu šķirošanas rūpnīcas būvniecību plānots pabeigt līdz šā gada novembrim, tajā būs pieejamas darba vietas 12-20 cilvēkiem. Rūpnīcas kopējā atkritumu šķirošana gada jauda būs līdz 8000 tonnām gadā. Proti, tā ir gandrīz piektā daļa no kopējās Liepājas reģiona sadzīves atkritumu plūsmas.

Sadzīves atkritumu šķirošanas rūpnīca tiek būvēta ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējumu. Kopējās projekta izmaksas plānotas 3,2 miljonu eiro apmērā, no kuriem 1,28 miljons eiro ir Kohēzijas fonda līdzfinansējums un 1,95 miljoni eiro - SIA "Eko Kurzeme" ieguldījums.

Plānots, ka pasākumā piedalīsies arī "Eco Baltia" līdzīpašnieks Māris Simanovičs, Saeimas tautsaimniecības agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sekretārs Edvards Smiltēns, Grobiņas novada domes priekšsēdētājs Aivars Priedols, SIA "Eko Kurzeme" izpilddirektors Andris Karlsons, kā arī citi valsts un pašvaldību institūciju pārstāvji.

Kristīne Kļaveniece
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija