DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. jūlijā, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Atbalstīs zvejniekus, kas paši apstrādās zivis

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Otrdien, 28. jūlijā, valdība atbalstīja Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavoto noteikumu projektu, kas nosaka valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtību pasākumā „Pievienotā vērtība, produktu kvalitāte un nevēlamu nozveju izmantošana”. Pasākuma mērķis ir palielināt zvejas produktu pievienoto vērtību, atbalstot darbības, kas ļauj zvejniekiem veikt savas nozvejas tālāku apstrādi.

Zvejniecības jomā produktivitātes rādītāji pārsvarā ir atkarīgi no iespējas zvejniekiem palielināt nozvejotās produkcijas vērtību, pašiem apstrādājot zivis. Sekmējot šāda veida investīcijas, zvejniekiem tiks dota iespēja ražot produktus ar augstāku pievienoto vērtību.

Noteikumu projekts nosaka atbalsta pretendentus, atbalsta saņemšanas nosacījumus, attiecināmās un neattiecināmās izmaksas, pieteikšanās kārtību un iesniedzamos dokumentus, kā arī atbalsta apmēru. Pasākumā atbalstu varēs saņemt biedrības, kuru biedri darbojas zvejniecībā, izņemot komerciālo zveju iekšējos ūdeņos, tostarp atzītas zvejas produktu ražotāju organizācijas. Publiskā atbalsta intensitāte pasākumā tiks diferencēta atkarībā no atbalsta pretendenta statusa un būs robežās no 60 līdz 80 procentiem.

Saskaņā ar Rīcības programmu zivsaimniecības attīstībai 2014.–2020. gadam pasākumā "Pievienotā vērtība, produktu kvalitāte un nevēlamu nozveju izmantošana" kopējais pieejamais finansējums ir 5 000 000 eiro, ko plānots apgūt astoņos gados, ikgadēji tam paredzot 625 000 eiro.

Noteikumu projekts stāsies spēkā pēc tā publicēšanas oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" mājaslapā www.vestnesis.lv. Plašāka informācija par Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu "Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība pasākumā "Pievienotā vērtība, produktu kvalitāte un nevēlamu nozveju izmantošana"" pieejama MK mājaslapā.

______________________________

Viktorija Kalniņa
sabiedrisko attiecību speciāliste

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI