DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. jūlijā, 2015
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Latvijas lauksaimnieki un mežsaimnieki dalīsies pieredzē ar Ukrainas Čerņihivas apgabala apgabala padomes priekšsēdētāju

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs no svētdienas līdz otrdienai, no 5. līdz 7.jūlijam, tiksies ar Čerņihivas (Čerņigovas) apgabala padomes priekšsēdētāju Mikolu Zverevu (Mykola Zverev), lai pārrunātu iespējamo sadarbību nākotnē. Ukrainas Čerņihivas apgabala padomes priekšsēdētājs oficiālā darba vizītē Latvijā uzturēsies šīs nedēļas nogalē un nākamās nedēļas sākumā.

Zemkopības ministrs un Čerņihivas apgabala padomes priekšsēdētājs tikšanās laikā spriedīs par iespējām veicināt sadarbību lopkopībā, graudkopībā un biogāzes ražošanā. Mikola Zverevs ir izteicis īpašu vēlmi iepazīties ar Latvijas dravniecības tradīcijām un biškopju pieredzi. Apgabala padomes priekšsēdētāju interesē arī Latvijas pieredze mežsaimniecības jautājumos.

Svētdien, 5.jūlijā, zemkopības ministrs un Čerņihivas apgabala padomes priekšsēdētājs apmeklēs akciju sabiedrību "Agrofirma Tērvete", lai iepazītos ar biogāzes ražotni, kā arī uzņēmuma piena fermu un graudkopību.

Pirmdien, 6.jūlijā, Jānis Dūklavs un Mikola Zverevs dosies uz sabiedrības "Latvijas valsts meži" (LVM) kokaudzētavu "Mazsili" Abavas pagastā, Sabiles novadā, kur LVM vadība iepazīstinās apgabala padomes priekšsēdētāju ar valsts meža apsaimniekošanas attīstību Latvijā kopš neatkarības atgūšanas un nozares izaugsmi pēc meža nozares reformas, Latvijas pieredzi meža koku sēklu selekcijā un meža stādu audzēšanas tehnoloģiju sasniegumiem, uzņēmuma pieredzi meža ceļu un citu meža infrastruktūras objektu būvē, kā arī pārrunās sadarbības iespējas starp abām valstīm. Tikšanās kokaudzētavā plānota pulksten 10.00.

Valdemārpils lauku teritorijas zemnieku saimniecības "Bites" īpašnieki, Talsu novada Ārlavas pagasta Lubezerē, pulksten 13.15 iepazīstinās Čerņihivas apgabala padomes priekšsēdētāju ar savu dravniecību un dalīsies biškopības pieredzē.

Savukārt otrdien, 7.jūlijā, pulksten 10.00 Jānis Dūklavs un Mikola Zverevs viesosies Rīgas Brīvostā, lai pārrunātu Ukrainas graudu tranzīta iespējas caur Latvijas ostām.

___________________________     

Rūta Rudzīte, sabiedrisko attiecību speciāliste
Zemkopības ministrija

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI