DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. jūlijā, 2015
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Vēstniecība Zviedrijā organizē vairāk nekā 30 ar prezidentūru saistītus pasākumus

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas vēstniecība Stokholmā informē:
Vēstniecība Zviedrijā Latvijas prezidentūras ES Padomē laikā ir organizējusi vairāk nekā trīsdesmit pasākumus - seminārus, ES vēstnieku tikšanās un dažādas kultūras norises.

Šo notikumu skaitā minamas vienpadsmit ES dalībvalstu un kandidātvalstu vēstnieku tikšanās ar Zviedrijas valdības, valsts pārvaldes, nevalstisko organizāciju un mediju pārstāvjiem. Daudz darba ieguldīts arī divās konferencēs un divos semināros par Latvijas ES prezidentūras prioritātēm - sadarbību ar Centrālāziju, drošību Baltijas jūras reģionā, Austrumu partnerību un ES digitālo nākotni.

Prezidentūras kultūras un publiskās diplomātijas programma Zviedrijā tika atklāta ar etno-džeza trio "Zarbugans" koncertu Stokholmas koncertu namā (Stockholms Koncerthus) februāra sākumā. Aprīlī Tehniskajā muzejā tika atklāta instalācija "Biotricity – baktēriju baterija". Vienlaikus ar muzejā izstādīto instalāciju vēstniecība sadarbībā ar tās autoriem no RIX-C Jauno mediju centra rīkoja radošās darbnīcas bērniem un izglītojošo pēcpusdienu par atjaunojamiem resursiem. Uz prezidentūras kultūras pasākumiem tika aicināti arī latviešu diasporas pārstāvji Zviedrijā.

Papildus minētajam tika organizētas tikšanās ar valsts un nevalstiskām organizācijām, studentiem un citiem interesentiem, kurās vēstnieks Gints Jegermanis stāstīja par prezidentūras norisi, tās prioritātēm un pusgada laikā paveikto. Tikšanās notika gan Stokholmā, gan valsts reģionos, piemēram, Norčēpingā, Ūmeo un Upsalā. 

Vēstniecība ir saņēmusi pozitīvas atsauksmes par savu darbību prezidentūras laikā. Citu ES valstu diplomāti jo īpaši uzteica vēstniecības lielo aktivitāti un spēju organizēt tik daudz augsta līmeņa pasākumus tik īsā laika posmā.

Latvijas vēstnieks Gints Jegermanis, runājot par Latvijas lomu ES, allaž uzsvēra to, ka Latvijas tauta, piedzīvojusi daudz grūtu laiku, zina brīvības vērtību un apzinās to, ka par savas zemes neatkarību un uzplauksmi ir jāgādā katru dienu. Tāpēc Latvijas sabiedrība un valsts varas pārstāvji ar savu īpašo pieredzi un attieksmi ir rūpīgi gatavojušies savai pirmajai prezidentūrai Eiropas Savienībā un ir bijuši apņēmības pilni strādāt tā, lai ES kļūtu stiprāka un gādātu par tās cilvēkiem.

Latvijas vēstniecība Stokholmā

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI