DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. jūlijā, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Zviedrijā Latvijas prezidentūras grožus nodod Luksemburgai

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas vēstniecība Stokholmā informē:
1. jūlijā vēstnieks Gints Jegermanis devās uz Visbiju Gotlandes salā, lai Almedālenas nedēļas laikā nodotu Latvijas prezidentūras ES Padomē grožus savam Luksemburgas kolēģim Žerāram Filipam (Gérard Philipps).

Piedaloties diskusijā "ES prezidentūras pārmantošana – ko Latvija ir sasniegusi, un kādi pārbaudījumi sagaida Luksemburgu?" (Hand-over of EU Presidency – what has Latvia achieved and what are the challenges for Luxembourg?), kas notika Eiropas Komisijas pārstāvniecības Zviedrijā teltī, vēstnieks Gints Jegermanis iepazīstināja ar Latvijas prezidentūras gaitu un sasniegumiem, informēja par vēstniecības Zviedrijā darbību un paveikto, kā arī uzsvēra Latvijas apņēmību gādāt par stiprāku un drošāku ES. Savukārt Luksemburgas vēstnieks runāja par tās prezidentūras plāniem.

Diskusiju vadīja EK pārstāvniecības Zviedrijā vadītāja Katarina Areskuga Makarenasa (Katarina Areskoug Mascarenhas).

Almedālenas nedēļa, kas agrāk tika dēvēta par Politiķu nedēļu Almedālenā, ir ikgadēja Zviedrijas politiķu, uzņēmēju, sabiedrisko organizāciju, pašvaldību un sabiedrības pulcēšanās Visbijā. Kopš 1968. gada, kad tika likti pamati Almedālenas nedēļas tradīcijai, katru vasaru 27. nedēļā tūkstoši zviedru un ārzemju viesu pulcējas Visbijā, lai brīvā gaisotnē – parkos, teltīs un konferenču telpās – spriestu par globālām, Eiropas, Baltijas jūras un vietējām problēmām. Zviedrijas iekšpolitikā tā ir viena no gada nozīmīgākajām sabiedrības diskusijām par Zviedrijas politiku. Parlamentā pārstāvētajām partijām tiek atvēlēta viena diena šajā nedēļā. Katru vakaru Almedālenas parkā uzstājas vienas konkrētas politiskās partijas vadītājs ar savu gada runu. Almedālenas parks atrodas Visbijas vecpilsētas pakājē, Baltijas jūras piekrastē

Latvijas vēstniecība Stokholmā

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI