DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. jūlijā, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Apstiprināšanai Eiropas Komisijā iesniegta Latvijas – Lietuvas – Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programma 2014.-2020.gadam

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
2015. gada 29. jūnijā apstiprināšanai Eiropas Komisijā iesniegta Latvijas – Lietuvas – Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programma 2014.-2020.gadam. Programmu 2015. gada 16. jūnijā apstiprināja Ministru kabinetā.

Īstenojot kopīgus projektus ar mērķi paaugstināt vispārējo dzīves kvalitāti pierobežas reģionos, programmas īstenošanā iesaistītie Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas partneri stiprinās savstarpējās attiecības, paaugstinās kapacitāti un dalīsies pieredzē.

Programmas teritorija ietver Latgali un Zemgali Latvijā, Utenas, Viļņas, Alītas, Panevēžas un Kauņas apriņķus Lietuvā, kā arī Grodņas, Vitebskas, Minskas, Mogiļevas apgabalus un Minskas pilsētu Baltkrievijā.

Programma ir turpinājums pārrobežu sadarbībai, kura aizsākās ar Latvijas – Lietuvas – Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programmu 2007. - 2013. gadam Eiropas Kaimiņattiecību un partnerības instrumenta ietvaros.

Programmā ir 4 prioritātie virzieni: sociālās iekļaušanas veicināšana un cīņa pret nabadzību; atbalsts labai vietējai un reģionālajai pārvaldei; vietējās kultūras veicināšana un vēsturiskā mantojuma saglabāšana un robežu pārvaldības un drošības veicināšana.

Kopējais Programmas finansējums ir 81,4 milj. eiro. Līdzfinansējumu piešķir Eiropas Savienība (Eiropas Kaimiņattiecību instruments (EKI) un Eiropas Reģionālas attīstības fonds), Latvijas Republika, Lietuvas Republika un Baltkrievijas Republika.

Programmas līdzfinansējuma likme projektu partneriem ir 90% apmērā no projekta kopējiem attiecināmajiem izdevumiem.

Pirmais atklātais projektu konkurss varētu tikt organizēts 2016. gada otrajā pusē.

Laura Jansone
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija
Sabiedrisko attiecību nodaļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI