DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. jūlijā, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Izstrādāti grozījumi recepšu veidlapu izrakstīšanas kārtībā

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šodien, 2.jūlijā, Valsts sekretāru sanāksmē izskatīti Veselības ministrijas sagatavotie grozījumi Ministru kabineta noteikumos par recepšu veidlapu izgatavošanas, uzglabāšanas, izrakstīšanas un uzglabāšanas kārtību*.

Grozījumu projektā iekļauts jauns receptes izrakstīšanas veids – elektroniski veselības informācijas sistēmā, nosakot elektronisko recepšu izrakstīšanas kārtību un ierobežojumus. Paredzēts, ka turpmāk receptes (gan īpašās, gan parastās) izrakstāmas vai nu elektroniski veselības informācijas sistēmā, vai uz receptes veidlapas.

Recepšu veidlapas jālieto, izrakstot M saraksta zāles vai individuāli kompensējamās zāles un medicīniskās ierīces, ja zāles tiks iegādātas kādā no Eiropas Savienības, Eiropas Ekonomikas zonas valstīm vai Šveices Konfederācijā, kā arī to izrakstot citas valsts pilsonim saskaņā ar starptautisko līgumu par savstarpējiem norēķiniem. Receptes uz papīra veidlapām būs jāizraksta arī, ja ārsts, kas  nestrādā ārstniecības iestādē, plāno zāles personīgai lietošanai, ja receptes izrakstīšana veselības informācijas sistēmā nav iespējama tehnisku iemeslu dēļ, kā arī gadījumos, kad zāļu iegādi pacientam kompensē apdrošināšanas sabiedrība.

Ja recepte būs izrakstīta uz receptes veidlapas, aptiekai, saskaņā ar projektā noteikto, veselības informācijas sistēmā būs jāievada dati gan par izrakstītajām, gan izsniegtajām zālēm. Lai mazinātu administratīvo slogu ārstniecības iestādēm, paredzēts veikt arī izmaiņas recepšu veidlapu aprites kārtībā.

Paredzēts, ka elektroniskajā receptē izrakstīto zāļu iegādes kārtība spēkā stāsies 2016.gada 1.janvārī.

*Grozījumi Ministru kabineta 2005.gada 8.marta noteikumos Nr.175 "Recepšu veidlapu izgatavošanas un uzglabāšanas, kā arī recepšu izrakstīšanas un uzglabāšanas noteikumi"

VM preses sekretāre
Aija Bukova-Žideļūna

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI