DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. jūlijā, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Ukrainā svin Jāņus un noslēdz Latvijas prezidentūru ES Padomē

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas vēstniecība Ukrainā informē:
29. jūnijā, noslēdzot Latvijas prezidentūru ES Padomē un atzīmējot Jāņus, Latvijas vēstniecība Ukrainā organizēja pieņemšanu un Birutas Ozoliņas vadītās folkloras kopas koncertu.

Vēstniece Argita Daudze pateicās klātesošajiem par sadarbību šī pusgada laikā, pievēršoties arī vēstniecības aktivitātēm dažādos Ukrainas reģionos.

Svinības ar latviešu tautas dziesmām aizsāka koklētāja un dziedātāja Biruta Ozoliņa kopā ar trompetistu Magnusu Bauģi un elektroniskās mūzikas meistaru Dāvi Ozoliņu. Pirmo dziesmu mūziķi veltīja visiem kritušajiem karavīriem Ukrainas austrumos  un cīnītajiem par Ukrainas brīvību un neatkarību.   

Pieņemšanu apmeklēja Ukrainas amatpersonas, politikas eksperti, diplomātiskā korpusa un pilsoniskās sabiedrības pārstāvji, kā arī citi vēstniecības sadarbības partneri, kuri bija iesaistīti vēstniecības prezidentūras pasākumu organizēšanā. Sarīkojuma viesus cienāja ar  latviešu  tradicionālajiem  ēdieniem.  Ukrainā pastāvīgi dzīvojošie, kā arī  dažādās starptautiskās institūcijās strādājošie latvieši kopīgi dziedāja Jāņu dziesmas, sveica klātesošos  Jāņus ozollapu vainagiem un  gāja rotaļās.   Vēstniecībā viesojās arī Latvijas energoefektivitātes un atjaunojamās enerģētikas ekspertu delegācija, kura, īstenojot prezidentūras pasākumu programmu, 29. un 30. jūnijā dalījās pieredzē ar Ukrainas kolēģiem.

Latvijas vēstniecība Ukrainā sirsnīgi pateicas Latvijas institūciju un organizāciju pārstāvjiem, kas aktīvi piedalījušies un atbalstījuši Latvijas prezidentūras ES Padomē programmas pasākumus Ukrainā.

Latvijas vēstniecība Ukrainā
 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI