DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. jūlijā, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

VARAM aicina pašvaldības pieteikties finansiālam atbalstam vienoto klientu apkalpošanas centru izveidošanai

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) aicina līdz 2015.gada 21.jūlijam pašvaldības iesniegt pieteikumus Valsts un pašvaldību vienoto klientu apkalpošanas centru izveidošanā, veidojot iedzīvotājiem pieejamākus publiskos pakalpojumus. Valsts budžetā šim mērķim 2015. gadam ir paredzēti 919 739 eiro un tas tiks piešķirts centru pielāgošanai un aprīkošanai, darbavietas uzturēšanai un nodarbināto atlīdzībai.

2015. gadā pakāpeniski tiek uzsākta Valsts un pašvaldību vienoto klientu centru izveide 89 novadu nozīmes un 21 reģionālās nozīmes centros. Sākot ar 2018. gadu - pakāpeniski arī 9 nacionālās nozīmes attīstības centros.

Vēršam uzmanību, ka pašvaldību pieteikumi ir jāizstrādā saskaņā ar normatīvo regulējumu*. Tāpat ir jāpievieno pašvaldības domes lēmumu par vienotā klientu apkalpošanas centra izveidi un telpu plānu šā centra izvietojumam. Pašvaldības līdzfinansējums norādāms 30% apjomā no nepieciešamajiem izdevumiem vienotā centra izveidei un 50% apjomā no vienotā centra uzturēšanas izmaksām. Papildus pašvaldība var līdzfinansēt pašvaldības klientu apkalpošanas speciālista atlīdzību.

VARAM izveidotā komisija pieteikumu vērtēšanu veiks līdz 18.08.2015., secīgi tiks uzsākta līgumu slēgšanas procedūra. Plānots, ka septembra sākumā VARAM sāks pašvaldību klientu apkalpošanas speciālistu mācības par valsts minimālā pakalpojuma groza sniegšanu vienotajos klientu apkalpošanas centros.

Plašāka informācijas saņemšanai aicinām pašvaldības sazināties ar VARAM Publisko pakalpojumu departamenta direktoru Aivaru Draudiņu pa telefonu 66016555 vai elektroniski nosūtot savus jautājumus uz e-pastu: aivars.draudins@varam.gov.lv, vai arī sazinoties ar VARAM eksperti Maiju Anspoku pa telefonu 66016538, e-pasts: maija.anspoka@varam.gov.lv

Kristīne Kļaveniece
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija
 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI