DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. jūnijā, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta "BIOR" direktors Aivars Bērziņš piedalīsies EFSA ekspertu misijā Azerbaidžānā

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Eiropas pārtikas nekaitīguma iestāde EFSA (European food Safety Authority) aicinājusi Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta „BIOR” direktoru Aivaru Bērziņu piedalīties EFSA ekspertu misijā Baku, kas notiks šā gada 2.jūlijā, lai dalītos pieredzē par pārtikas drošības jautājumiem ar Azerbaidžānas Zemkopības ministrijas pārstāvjiem.

Misijas ietvaros Aivars Bērziņš kā eksperts vadīs sesiju par Eiropas Savienības (ES) likumdošanu pārtikas nekaitīguma jomā, iekšējā tirgus preču brīvo apriti, kā arī par pārtikas drošības sistēmas izveidi, funkcijām un līdzšinējo pieredzi Latvijā.

BIOR vadītājs Aivars Bērziņš uzskata: "Mūsu mērķis šādai sadarbībai ir stiprināt pārtikas uzraudzības sistēmas gan nacionālā, gan starptautiskā līmenī, lai pie ikviena Latvijas iedzīvotāja uz galda nonāktu kvalitatīva un droša pārtika. Latvija ir kā labas prakses piemērs veterinārmedicīnas un pārtikas kontroles laboratoriskās uzraudzības jomās, nodrošinot starptautiskos un ES standartus attiecībā uz pārtikas drošību."

EFSA programmas mērķis ir dalīties pieredzē riska novērtēšanā un riska pārvaldībā un izveidot informācijas apmaiņas mehānismu pārtikas drošības jomā ne tikai Eiropas, bet arī NVS valstu līmenī, kas paaugstinātu pārtikas aprites drošību.

Misija tiek organizēta EFSA Eiropas Kaimiņattiecību programmas 2014-2016 programmas ietvaros, ko finansē Eiropas Komisija (EK) sadarbībā ar Azerbaidžānas Zemkopības ministriju.

Irēna Bērziņa
Sabiedrisko attiecību un komunikācijas vadītāja

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI