DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. jūnijā, 2015
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde
1
1

Pirmā Eiropas ilgtspējīgas attīstības nedēļa Latvijā aizvadīta ar septiņiem pasākumiem

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No šī gada 30. maija līdz 5. jūnijam Latvijā un 17 citās valstīs Eiropas ilgtspējīgas attīstības nedēļas (ESDW) 2015 ietvaros notika vairāk kā 1500 pasākumi. ESDW mērķis ir sekmēt un izcelt ilgtspējīgu attīstību veicinošas aktivitātes un projektus, kalpojot par virtuālās tīklošanās platformu Eiropas līmenī.

Latvijā ESDW 2015 ietvaros norisinājās septiņi uz ilgtspējīgu attīstību vērsti pasākumi un aktivitātes, kas aktualizēja sabiedrībai aktuālus tematus sociālā, ekonomiskā un vides dimensijā. Pasākumi ietvēra gan nevalstisko organizāciju (NVO), gan arī uzņēmumu aktivitātes.

No 3.-5. jūnijam norisinājās 2. Latvijas Lauku kopienu parlaments, kas pulcēja vairāk kā 200 lauku kopienu pārstāvju un ekspertu no Latvijas un ārvalstīm. Diskusijas 17 darba grupās noslēdzās ar kopīgi izstrādātu rezolūciju izaugsmes priekšnosacījumu radīšanai mazajās pilsētās un lauku reģionos. Rezolūcija tiks nodota atbildīgajām iestādēm Latvijā un Eiropas Savienībā, kā arī izskatīta 2015. gada Eiropas Lauku parlamentā Skotijā. "Lauku attīstības entuziasti apliecināja, ka ar drosmi un pašiniciatīvu ir iespējams sekmīgi risināt 21. gadsimta izaicinājumus arī lauku teritorijās", stāsta Alise Vītola, Pārresoru koordinācijas centra konsultante un eksperte reģionālās attīstības jautājumos.

Vienlaikus Līgatnē norisinājās Lauku attīstības forums, kura ietvaros vairāk kā 100 dalībnieku diskutēja par glokalizāciju (mijiedarbība starp lokālo un globālo), lai veicinātu izpratni par vietējo un globālo jautājumu savstarpējo saistību un atbalstītu vietējo kopienu sadarbību globālās attīstības jautājumu risināšanā.

Latvijas PretNabadzības tīkls (EAPN) iesaistījās ESDW 2015 ar triju pasākumu kopumu, kas aptvēra pilsoniskās sabiedrības atvērto forumu un NVO speciālistu sanāksmi Rīgā, nacionāla mēroga konferenci un apaļā galda diskusijas valsts politikas veidotājiem un cilvēkiem, kas saskaras ar nabadzību un sociālo atstumtību, kā arī informēja EAPN īstenoto projektu "Eiropas Minimālo ienākumu tīkls", aicinot un praktiski izmantot gūtās atziņas nozares politikas plānošanā.

Savukārt Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrs un Strenču psihoneiroloģiskā slimnīca aicināja interesentus iepazīties ar muzeju kultūrvēsturisko mantojumu un aktualizēja tādas ilgtspējīgas sabiedrības vērtības kā garīgā veselība un līdzcilvēku atvērtība un iecietība vienam pret otru.

Dalība ESDW 2015 ir iespēja popularizēt ilgtspējas iniciatīvas, paust organizācijas sociālo atbildību un vērtības caur reāliem piemēriem, kā arī aktualizēt konkrētu tēmu starptautiskā mērogā, vienlaikus ļaujot iepazīties ar citām uz ilgtspējīgu attīstību vērstām aktivitātēm Latvijā un citviet Eiropā, iegūstot starptautiskus kontaktus turpmākai sadarbībai.

ESDW 2015 organizē Vīnes Ekonomikas un biznesa universitātes Ilgtspējīgas vadības institūts Eiropas ilgtspējīgas attīstības tīkla (ESDN) darbības ietvaros. ESDW projekta aktivitātes ir vērstas uz vides, sociālu vai ekonomisku (tikai apvienojumā ar vides vai sociālo dimensiju) jautājumu risināšanu. Latvijā ESDW 2015 kontaktpunkta funkcijas veic Pārresoru koordinācijas centrs.

Papildu informācija un reģistrētie pasākumi ir apskatāmi ESDW 2015 tīmekļa vietnē: www.esdw.eu.

Elīna Krūzkopa
Konsultante
Pārresoru koordinācijas centrs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI