DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. maijā, 2015
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

ES Konkurētspējas padome panāk politisko vienošanos par komplekso tūrisma pakalpojumu direktīvu

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Rīga, 2015.gada 28.maijs – ES Konkurētspējas padomes sēdē ministri panāca politisko vienošanos par jauno Komplekso un saistīto tūrisma pakalpojumu direktīvu.

Jaunā direktīva aizstās pašlaik spēkā esošo regulējumu saistībā ar komplekso tūrisma pakalpojumu iegādi, lai tas atbilstu mūsdienu ceļojumu tirgus situācijai, kā arī patērētāju un uzņēmumu vajadzībām digitālajā laikmetā.

Tā paplašinās patērētāju tiesību aizsardzību iegādājoties kompleksos tūrisma pakalpojumus vai arī kombinējot atsevišķus tūrisma pakalpojumus, it īpaši tiešsaistē.

Ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola uzsvēra: "Jaunā direktīva sniegs ceļotājiem un nozarei ilgi gaidīto regulējumu, kas atbilst šī brīža un nākotnes izaicinājumiem tūrisma nozarei attīstoties. Jo īpaši tā stiprinās patērētāju tiesību aizsardzību iegādājoties ceļojumus tiešsaistē, ņemot vērā arī dažādus jaunus pakalpojumu iegādes veidus. Vienlaikus, jaunie noteikumi būs ieguvums ne tikai ES ceļotājiem, bet arī tūrisma industrijai, īpaši mazajiem un vidējiem uzņēmumiem."

Jaunie noteikumi veicinās vienlīdzīgus spēles noteikumus uzņēmumiem visā ES, radot vienlīdzīgus nosacījumus un novēršot šķēršļus pārrobežu tirdzniecībai. Līdz ar to patērētājiem radīsies plašākas tūrisma pakalpojumu izvēles iespējas, kas var sekmēt arī zemāku cenu veidošanos.

Nākamie soļi:

Plānots, ka nākamajā plenārsēdē Eiropas Parlaments apstiprinās Padomes politiskās vienošanās tekstu otrajā lasījumā.

Pirms Padome Direktīvu oficiāli apstiprinās, tās tekstu vēl pārskatīs juridiski – lingvistiskais dienests. Plānots, ka Direktīva tiks publicēta Eiropas Savienības oficiālajā Vēstnesī līdz 2015.gada beigām.

Jaunie noteikumi stāsies spēkā 30 mēnešus pēc Direktīvas publicēšanas ES Oficiālajā Vēstnesī.

Papildu informācija:

Elita Rubesa-Voravko
Ekonomikas ministrijas
Sabiedrisko attiecību nodaļa

Jānis Rungulis
Latvijas Republikas Pastāvīgā pārstāvniecība Eiropas Savienībā
Preses sekretārs COREPER I jautājumos

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI