DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. maijā, 2015
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Vēstnieces Elitas Kuzmas uzstāšanās Mēklenburgas-Priekšpomerānijas parlamentā noslēdz plašo prezidentūras informēšanas programmu Vācijas landtāgos

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas vēstniecība Vācijā informē:
27. maijā Latvijas vēstniece Vācijā Elita Kuzma uzstājās Mēklenburgas-Priekšpomerānijas (Mecklenburg-Vorpommern) Landtāgā, informējot par Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē piecu mēnešu darbību un Austrumu partnerības (AP) samita rezultātiem, piedalījās diskusijā ar Landtāga deputātiem.

Pārrunājot Latvijas prezidentūras aktualitātes, deputāti interesējās par notikumu attīstību Ukrainā, par šobrīd būtiskākajiem ES migrācijas politikas aspektiem un Latvijas pozīciju bēgļu uzņemšanas kvotu jautājumā. Tāpat tika apspriests Latvijas reformu process, pievienošanās eirozonai un Baltijas reģiona attīstība kopumā, kā arī gaidāmā Baltijas jūras stratēģijas konference. Vēstnieces E. Kuzmas uzstāšanās Mēklenburgas-Priekšpomerānijas Landtāgā noslēdza plašo Latvijas prezidentūras landtāgu informēšanas kampaņu, kuras ietvaros vēstniece kopumā apmeklēja 12 Vācijas federālo zemju parlamentus.

Savukārt padomniece un pārstāvniecības vadītājas vietniece Guna Japiņa 27. maijā uzstājās Saksijas-Anhaltes Landtāga Federālo, Eiropas un mediju lietu komisijā. Landtāga deputāti pauda interesi par ES attiecību normalizācijas iespējām ar Krieviju, Latvijas reformu pieredzes nodošanu AP valstīm un jauniešu nodarbinātību. Tāpat G. Japiņa piedalījās Europe Direct informācijas tīkla un ES Mājas rīkotajā pasākumā "Latvija: politika – vēsture – kultūra" Leipcigā, kur iepazīstināja apmeklētājus ar Latvijas prezidentūras aktualitātēm.

Mērķtiecīga publiskās diplomātijas īstenošana ārvalstīs, īpaši Latvijas prezidentūras laikā ES Padomē no šī gada 1. janvāra līdz 30. jūnijam, ir viens no svarīgiem Ārlietu ministrijas uzdevumiem un instrumentiem. Īstenojot Latvijas prezidentūras izvirzītās prioritātes un popularizējot Latviju kā radošu Eiropas valsti ar bagātu kultūras, mākslas un inovāciju piedāvājumu dažādās jomās, Ārlietu ministrija kopā ar Latvijas diplomātiskajām un konsulārajām pārstāvniecībām nodrošina vairāk nekā 500 publiskās diplomātijas pasākumus aptuveni 90 ārvalstīs. Pasākumu spektrs ir ļoti plašs – no konferenču, semināru, diskusiju rīkošanas, diplomātijā tradicionālo oficiālo pieņemšanu un darba tikšanās organizēšanas līdz pat izcilu kultūras un dažādu žanru mākslas projektu un pasākumu prezentācijām.

Latvijas vēstniecība Vācijā
 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI