DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. maijā, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aicina piedalīties diskusijā par pašaizsardzību kolektīvās aizsardzības ietvaros

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Piektdien, 29.maijā, plkst.14, viesnīcā „Astor Riga”, Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī 10, Rīgā norisināsies publiskā diskusija „Par pašaizsardzību kolektīvās aizsardzības ietvaros”, kurā identificēs pašaizsardzības jēdziena nozīmi, kā arī diskutēs par pašaizsardzības spējām, turpinot diskusijas par jaunās Valsts aizsardzības koncepcijas sagatavošanu ar mērķi sekmēt tās izstrādes kvalitāti.

Diskusijas laikā tiks meklētas atbildes uz jautājumiem par to, cik lielā mērā varam paļauties uz profesionālo armiju valsts aizsardzības nodrošināšanā, vai arī nepieciešamības gadījumā būtu jāparedz plašāka sabiedrības iesaiste. Tāpat pārrunās, kuras spējas attīstīt kā nacionālo prioritāti un kuras izmantot no citu NATO dalībvalstu resursiem, kā arī cik daudz savas aizsardzības vārdā esam gatavi atteikties no valsts suverenitātes.

Diskusijā piedalīsies pieredzējuši militārie eksperti – atvaļināts brigādes ģenerālis Jānis Kažociņš, atvaļināts brigādes ģenerālis Gundars Ābols, atvaļināts pulkvedis Juris Dalbiņš un Nacionālo bruņoto spēku rezerves kapteinis Mārtiņš Vērdiņš. Diskusiju vadīs Drošības un stratēģiskās pētniecības centra pētnieks, Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Politikas zinātnes nodaļas docents Dr.sc.pol. Toms Rostoks.

Publiskajā diskusijā aicināts piedalīties ikviens interesents. Diskusiju varēs vērot arī tiešraidē Aizsardzības ministrijas mājas lapā www.mod.gov.lv.

Anete Gnēze
AM Militāri publisko attiecību departamenta
Preses nodaļas vecākā referente

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI