28. maijā, 2015
TĒMA: Politika

Baltijas valstu vēstnieki apmeklē Dņipropetrovsku

Latvijas vēstniecība Ukrainā informē:
25. maijā trīs Baltijas valstu vēstnieki Ukrainā darba vizītē apmeklēja Dņipropetrovsku, lai tiktos ar apgabala jauno vadību un pārrunātu jautājumus par sadarbības turpināšanu un padziļināšanu.

Latvijas vēstniece Ukrainā Argita Daudze kopā ar Igaunijas un Lietuvas  kolēģiem vizītes laikā tikās ar Dņipropetrovskas apgabala valsts administrācijas jauniecelto priekšsēdētāju Valentīnu Rezničenko un ilggadējo apgabala domes vadītāju Jevgenu Udodu. Tikšanos laikā apgabala vadītāji  pateicās Baltijas valstīm par līdzšinējo atbalstu un konkrētu palīdzību  gan ievainoto karavīru ārstēšanā un rehabilitācijā, gan humāno palīdzību iekšēji pārvietoto personu ģimenēm. Dņipropetrovskas apgabala vadītāji izrādīja interesi par Baltijas valstu pieredzi mazo un vidējo uzņēmumu veidošanas stimulēšanas jomā, reģionālās reformas un labas pārvaldības jomā.

Baltijas valstu vēstnieki tāpat tikās ar Dņipropetrovskas Nacionālās kalnu universitātes studentiem, sniedza īsus priekšlasījumus par savām valstīm. Latvijas vēstniece akcentēja prezidentūras ES Padomē prioritātes un pastāstīja par līdzšinējo sadarbību ar Dņipropetrosvkas apgabalu. Vēstnieki tikās arī ar labdarības fonda "Dopomoga Dnipro" brīvprātīgajiem, kuri sniedz palīdzību iekšēji pārvietotajām ģimenēm, un apmeklēja kopmītni, kurā uzturas uz laiku pārvietotās personas.

Vizītes noslēgumā diplomāti  apmeklēja I. Mečnikova klīnisko slimnīcu, kuras pacienti ārstējās arī  Latvijā. Slimnīcas reanimācijas nodaļa vēl arvien uzņem smagi ievainotos no Ukrainas austrumiem, kuri cietuši no artilērijas apšaudēm pie Širokinas netālu no Mariupoles. Neskatoties uz pasludināto uguns pārtraukšanu, Krievijas atbalstītie separātisti apšauda Ukrainas spēkus  no smagajiem ieročiem. Pateicoties jaunai aparatūrai un ķirurgu profesionalitātei, tiek glābtas dzīvības, lai gan ievainojumu sekas paliek uz mūžu. Pēc Latvijas ārstu biedrības prezidenta Pētera Apiņa ierosmes izveidoti profesionāli kontakti ar Mečņikova slimnīcas ķirurgiem, kuri dalījušies savā unikālajā kara laiku  pieredzē ar Latvijas ārstiem.

Baltijas valstu vēstnieki dosies kopīgās vizītēs arī uz citiem Ukrainas reģioniem.

Latvijas vēstniecība Ukrainā