28. maijā, 2015
TĒMA: Politika

ES un kandidātvalstu vēstnieki tiekas ar Bundestāga opozīcijas partijas līderi

Latvijas vēstniecība Vācijā informē:
26. maijā Latvijas vēstniecība Vācijā kā Eiropas Savienības (ES) Padomē prezidējošās valsts vēstniecība rīkoja ES dalībvalstu un kandidātvalstu vēstnieku tikšanos ar Bundestāga opozīcijas partijas „Apvienība 90/Zaļie“ (Partei Bündnis 90/ Die Grünen) līderi Džemu Ecdemiru (Cem Özdemir).

Tikšanās laikā vēstnieki ar Vācijas Zaļās partijas līderi pārrunāja Rīgā notikušo Austrumu partnerības (AP) samitu un tā rezultātus, klimata pārmaiņu un enerģētikas politikas jautājumus, pieaugošos migrācijas izaicinājumus un jūnijā gaidāmās Eiropadomes sanāksmes tematus. Dž. Ecdemirs atzinīgi novērtēja Latvijas prezidentūras izvirzītās prioritātes un līdz šim paveikto, Latvijas integrācijas un reformu ceļu, un veiksmīgo pievienošanos eirozonai.

Zaļās partijas līderis norādīja, ka ir svarīgi atbalstīt reformu procesus AP valstīs, un uzsvēra, ka "to priekšā nevajadzētu aizvērt ES durvis."

Tāpat Dž. Ecdemirs izcēla ES kaimiņattiecību politikas nozīmīgumu un akcentēja ES leģitimitātes, un sabiedrības atbalsta lomu ne tikai dalībvalstīs, bet arī kandidātvalstīs.

Vācijas Zaļā partija šobrīd pārstāv Vācijas parlamenta opozīciju, taču tā ir septiņu federālo zemju valdību koalīcijās.

Latvijas vēstniecība Vācijā