DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. maijā, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Londonā atklāj izstādi „Dzintars – Baltijas dārgums”

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas vēstniecība Apvienotajā Karalistē informē:
27. maijā Londonā, Zeltkaļu centrā(Goldsmiths’ Centre), atklāta izstāde „Dzintars – Baltijas dārgums”. Izstādi atklājot, viesus uzrunāja izstādes kuratore, rotu dizainere Ivonna Poplanska, minot, ka pēdējā laikā dzintars un dzintara rotas atkal kļuvušas populāras, un šī izstāde ir lielisks ieskats latviešu rotu mākslinieku radošumā.

Latvijas vēstnieks Apvienotajā Karalistē Andris Teikmanis atzīmēja, ka priecājas atklāt nu jau otro ar dzintara tēmu saistīto izstādi Londonā, un ka šis Baltijas dārgakmens kļūst atpazīstams plašākā pasaulē.

Kā atgādinājums par dzintara senatnīgumu un vēsturisko nozīmi izstādes iekārtojumā parādās dinozauru laikabiedre – skudra. Izstādē mijas dzintara un skudru ceļi, kā tas arī senatnē ir noticis, skudrām iekapsulējoties sveķos.

Izstādes scenogrāfiju veidojis starptautiski atzītais modes dizaineru zīmols MAREUNROL’S (Mārīte Mastiņa un Rolands Pēterkops).

Minēto izstādi organizē Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariāts un Latvijas vēstniecība Lielbritānijā sadarbībā ar mākslas galeriju PUTTI un Londonā dzīvojošo rotu dizaineri Ivonnu Poplansku. Izstādē savus darbus izrādīs rotu meistari Andris Lauders, Guntis Lauders, Jānis Vilks, Māris Auniņš, Māris Šustiņš un Valdis Brože, būs skatāmas arī Andra Zēgnera dzintara fotogrāfijas un Ivetas Vecenānes gobelēni, kas austi, izmantojot dzintara pavedienu.

Izstāde "Dzintars – Baltijas dārgums" (Amber – the Baltic Jewel)norisināsies līdz 26. jūnijam Zeltkaļu centrā (Goldsmiths’ Centre), 42 Britton Street, Clerkenwell, Londonā. Centrs apmeklētājiem atvērts no pirmdienas līdz piektdienai no plkst. 9.00 līdz 18.00. Ieeja izstādē bez maksas.

Minētā izstāde ir viens no Latvijas prezidentūras ES Padomē kultūras programmas pasākumiem, kuras pamatvērtības ir laikmetīgums, unikalitāte un izcilība. Programmu veido apmēram 200 pasākumu visā pasaulē, un tā ir vērienīgākā Latvijas kultūras izcilības prezentācija ārvalstīs kopš neatkarības atjaunošanas.

Latvijas vēstniecība Apvienotajā Karalistē
 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI