28. maijā, 2015
TĒMA: Politika

Latvijas vēstniecībā Minskā iepazīstina ar ANO Bērnu fonda un ES projektu bērnu tiesību aizsardzības jomā

Latvijas vēstniecība Baltkrievijā informē:
27. maijā Latvijas vēstniecībā Baltkrievijā notika informatīvais pasākums, kas bija veltīts daudzpusīgam bērnu tiesību aizsardzības jautājumu lokam, lai veicinātu dialogu starp valsts un nevalstiskajām organizācijām, kā arī citām iesaistītajām pusēm un apzinātu iespējas bērnu tiesību aizsardzības pasākumiem izmantot ES attīstības sadarbības politikas iniciatīvas, tostarp tās, kas saistītas ar tiesību aktu izstrādi, attīstības plānošanu un budžeta veidošanu. Uzrunājot klātesošos, Latvijas vēstnieks Baltkrievijā Mihails Popkovs aicināja valsts un sabiedriskās organizācijas aktīvāk atbalstīt iniciatīvas un pasākumus, kas vērsti uz bērnu tiesību aizsardzību un uzsvēra arī visas pilsoniskās sabiedrības atbalsta nozīmi šajā svarīgajā jomā.

Pasākuma laikā dalībnieki tika iepazīstināti ar ES un ANO Bērnu fonda (UNICEF) kopīgi izstrādāto uzziņas materiālu EU-UNICEF Child Rights Toolkit: Integrating Child Rights in Development Cooperation, kas sniedz praktiskus padomus efektīvākai bērnu tiesību aizsardzības pasākumu plānošanai, izmantojot Eiropas Savienības izstrādātos attīstības sadarbības instrumentus.

Seminārā piedalījās Baltkrievijas valsts institūciju, nevalstisko  organizāciju pārstāvji, kā arī uzņēmēji un ārvalstu diplomāti.

Minēto pasākumu Latvijas vēstniecība Baltkrievijā kā ES Padomē prezidējošās valsts pārstāvniecība organizēja sadarbībā ar ANO Bērnu fondu un ES delegāciju Minskā.

Latvijas vēstniecība Baltkrievijā