DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. maijā, 2015
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents un Baltkrievijas ārlietu ministrs izceļ abu valstu sadarbības nozīmi arī Baltkrievijas un ES attiecību dinamikā

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šodien, 22.maijā, Valsts prezidents Andris Bērziņš Rīgā notiekošā Austrumu partnerības samita ietvaros tikās ar Baltkrievijas delegācijas vadītāju, ārlietu ministru Vladimiru Makeju, lai pārrunātu abu valstu divpusējo attiecību attīstību un Baltkrievijas skatījumu uz Austrumu Partnerības politikas turpmāko virzību. Novērtējot Latvijas un Baltkrievijas divpusējo attiecību attīstības dinamiku, abas puses bija vienisprātis, ka it īpaši pēdējo gadu laikā tā strauji vērsusies pozitīvā virzienā, ko apliecina gan savstarpējās tirdzniecības apgrozījuma pieaugums pēdējā gadā par 15%, gan Latvijas konstruktīvā pozīcija pārstāvot Eiropas Savienību (ES) un aktivizējot dialogu ar Baltkrieviju.

Ārlietu ministrs Vladimirs Makejs pauda gandarījumu par Austrumu Partnerības samita norisi Rīgā, kā arī tā laikā Baltkrievijas sasniegtajiem rezultātiem. Vladimirs Makejs uzsvēra Nodomu līguma parakstīšanas nozīmīgumu starp Baltkrievijas naftas kompāniju un Rīgas brīvostu par šķidro kravu termināla iegādi, kā arī protokola parakstīšanu par grozījumiem līgumā par pierobežas iedzīvotāju braucienu vienkāršošanas kārtību. Valsts prezidents A.Bērziņš uzsvēra, ka abu valstu pārrobežu sadarbība attīstās ļoti labi, izceļot Baltkrieviju kā nozīmīgu kaimiņu un partneri arī ES kontekstā, kur Latvijai un mūsu valsts diplomātiem ir liela loma Baltkrievijas un ES dialoga paplašināšanā. "Vienmēr, tiekoties ar saviem kolēģiem no Eiropas Savienības, esmu izcēlis Latvijas un Baltkrievijas labo attiecību paraugu, jo uzskatu, ka arī Eiropas Savienībai attiecības ar Baltkrieviju ir ļoti nozīmīgas," pauda Valsts prezidents un uzsvēra Baltkrievijas ieguldījumu Minskas vienošanās procesā, kas Andra Bērziņa skatījumā ir viens no nozīmīgākajiem pēdējā laika notikumiem starptautiskā līmenī. Savukārt Baltkrievijas ārlietu ministrs atzina, ka Latvijas un Baltkrievijas attiecības var kalpot par labu paraugu ES un Austrumu partnerības dalībvalstu attiecību modelim.

"Attiecības ar Eiropas Savienību Baltkrievijai ir uzlabojušās. Esam veikuši konkrētus soļus to attīstības virzienā visās jomās, kur tas iespējams. Mēs negribam būt konfrontācijas, bet gribam būt sadarbības avots. Baltkrievija darīs savu labāko, lai mūsu reģions un kontinents būtu stabils un drošs. Mēs esam atvērti arī turpmākai sadarbībai un pateicamies jūsu valstij par pragmatisku un konstruktīvu partnerību gadu garumā," teica Vladimirs Makejs.

Valsts prezidenta kancelejas Preses dienests

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI