DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. maijā, 2015
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents ar Azerbaidžānas ārlietu ministru pārrunā turpmāko sadarbību stratēģiskās partnerības ietvarā

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šodien, 22.maijā, Valsts prezidents Andris Bērziņš Rīgā notiekošā Austrumu partnerības samita ietvaros tikās ar Azerbaidžānas delegācijas vadītāju, ārlietu ministru Elmaru Mamadjarovu (Elmar Mammadyarov), lai pārrunātu abu valstu divpusējo attiecību attīstību un Azerbaidžānas skatījumu uz Austrumu Partnerības politikas turpmāko virzību.

Uzsākot sarunu, Azerbaidžānas ārlietu ministrs Valsts prezidentam nodeva Azerbaidžānas prezidenta Ilhama Alijeva sveicienus, kā arī uzsvēra, ka Azerbaidžānas prezidents augsti vērtē sadarbību ar Andri Bērziņu un tās laikā sasniegto progresu abu valstu attiecībās visdažādākajās jomās. Valsts prezidents pateicās par augsto vērtējumu un uzsvēra, ka Azerbaidžāna Latvijai ir nozīmīgs partneris Dienvidkaukāzā, ar kuru pēdējā laikā intensificējusies arī ekonomiskā sadarbība, īpaši vēršot uzmanību uz Azerbaidžānas izrādīto interesi par investīcijām avio kravu pārvadājumu centra būvniecībā Rīgas lidostā, ko Latvija uzskata par nozīmīgāko no Austrumu Partnerības valstu projektiem infrastruktūras jomā mūsu valstī.

Pārrunājot Azerbaidžānas un Eiropas Savienības (ES) attiecību attīstības iespējamos modeļus, ārlietu ministrs Elmars Mamadjarovs informēja, ka Azerbaidžāna to saskata kā stratēģisko partnerību visplašākajā jomu spektrā, sākot ar sadarbību enerģētikas, transporta un loģistikas jomās, līdz pat sadarbībai terorisma apkarošanā un drošības jomā. Ārlietu ministrs uzsvēra, ka Azerbaidžāna ir gatava kļūt par savienojošo posmu ES un Āzijas sadarbībai, īpaši izceļot jaunā zīda ceļa attīstības nozīmi un perspektīvas, kurā iesaistītos arī tāda valsts kā Afganistāna.

Valsts prezidents pauda izpratni par Azerbaidžānas redzējumu turpmākajai attiecību attīstībai ar ES, uzsverot, ka visas Austrumu Partnerības valstis ir dažādas, un ar šo faktoru ES ir jārēķinās turpmākajā attiecību veidošanas procesā ar katru no šīm valstīm. "No Latvijas redzespunkta raugoties, varu teikt, ka mēs darām un darīsim visu, lai gan mūsu divpusējās attiecības, gan attiecības Eiropas Savienības ietvaros attīstītos pozitīvā virzienā," teica Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Valsts prezidenta kancelejas Preses dienests

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI