DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. maijā, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

R.Kozlovskis: atbalsts FRONTEX ir nozīmīgs elements solidaritātes īstenošanā Eiropas Savienībā

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šā gada 21. un 21.maijā iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis piedalījās FRONTEX Aģentūras 10.gadadienai un ikgadējai Eiropas robežsargu dienai veltītajos pasākumos Varšavā, Polijā, kur pulcējas vairāki simti Eiropas Savienības dalībvalstu robežapsardzības iestāžu vadītāji, tai skaitā, no Eiropas Komisijas, FRONTEX un citiem sadarbības partneriem un starptautiskajām organizācijām.

Uzrunājot FRONTEX 10.gada dienas pasākuma dalībniekus, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis norādīja: "Vidusjūras reģiona dalībvalstu un FRONTEX centienu atbalstīšana ir ļoti nozīmīgs elements solidaritātes īstenošanā Eiropas Savienībā. Tieši tāpēc Latvija kā pašreizējā Eiropas Savienības Padomes prezidējošā valsts aicina visas dalībvalstis iesaistīties FRONTEX koordinētājās aktivitātēs. Tikai darbojoties vienoti, spēsim sasniegt kopīgo mērķi - stiprināt kopējo Eiropas drošību, kā arī veicināt cilvēku dzīvības glābšanu ārkārtas situācijās Eiropas Savienības ārējo robežu tuvumā."

Ministrs uzrunā augsti novērtēja FRONTEX Aģentūras centienus veidot vienotu izpratni par Eiropas Savienības dalībvalstu ārējo robežu integrētu pārvaldību, izstrādājot vienotus apmācības standartus un apmācības dažāda līmeņa ekspertiem.

Ministrs arī apliecināja, ka Latvija kā prezidējošā valsts lielu uzmanību pievērš migrācijas plūsmu efektīgākai pārvaldībai un iekšējās drošības jautājumiem. Tas ir īpaši svarīgi, ņemot vērā pēdējos notikumus Eiropas Savienības teritorijā un tās robežu tuvumā.

Gunta Skrebele
Iekšlietu ministrijas
Administratīvā departamenta
Sabiedrisko attiecību un organizatoriskā darba nodaļas vadītāja

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI