DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. maijā, 2015
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs un Baltkrievijas ārlietu ministrs Vladimirs Makejs paraksta protokolu par grozījumiem Latvijas un Baltkrievijas vienošanās par pierobežas teritoriju iedzīvotāju savstarpējo braucienu vienkāršošanu

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
2015. gada 22. maijā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Baltkrievijas ārlietu ministru Vladimiru Makeju, kurš vada Baltkrievijas delegāciju Rīgas Austrumu partnerības samitā.

Tikšanās laikā ministri parakstīja protokolu par grozījumiem Latvijas un Baltkrievijas vienošanās par pierobežas teritoriju iedzīvotāju savstarpējo braucienu vienkāršošanu, kā arī pārrunāja Latvijas-Baltkrievijas un ES-Baltkrievijas attiecību aktualitātes.

Amatpersonas pozitīvi novērtēja Latvijas-Baltkrievijas divpusējās sadarbības dinamiku, gan aktīvo politisko dialogu, gan intensīvo un plašo nozaru sadarbību ekonomikas, pārrobežu sadarbības, sadarbības robežu kontroles un pārvaldības jautājumos, vides aizsardzības, izglītības un zinātnes, kultūras un citās jomās. E.Rinkēvičs pauda gandarījumu par šī gada 21. maijā Austrumu partnerības Biznesa foruma laikā parakstīto nodomu līgumu starp Baltkrievijas Naftas kompāniju un SIA "Woodison" par šķidro kravu termināla iegādi Rīgas brīvostā un izteica cerību, ka tas stiprinās Latvijas un Baltkrievijas  tālāku sadarbību transporta un tranzīta jomā.

Tikšanās laikā tika pārrunātas arī ES-Baltkrievijas attiecības, galvenokārt sasniegtais progress Latvijas prezidentūras ES Padomē laikā, tai skaitā sarunās par ES-Baltkrievijas vīzu atvieglotas izsniegšanas un personu atpakaļuzņemšanas līgumiem, ES-Baltkrievijas Mobilitātes partnerības izveidošanu, konsultācijās ES-Baltkrievijas Modernizācijas dialoga Pārejas fāzes ietvaros un citos sadarbības jautājumos.

Grozījumi Latvijas un Baltkrievijas vienošanās par pierobežas teritoriju iedzīvotāju savstarpējo braucienu vienkāršošanu paredz, ka turpmāk pierobežas teritoriju iedzīvotājiem nebūs nepieciešams reģistrēties savās pašvaldībās, lai saņemtu pierobežas satiksmes atļauju, ceļošanas dokumentos vairs netiks izdarītas robežšķērsošanas atzīmes, kā arī tiks atcelta reģistrācijas prasība, uzturoties otras puses pierobežas teritorijās. Tādējādi minētās vienošanās grozījumi ievērojami atvieglos Latvijas un Baltkrievijas pierobežas iedzīvotāju ieceļošanu un uzturēšanos otras valsts pierobežas teritorijās.

Preses un informācijas nodaļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI