DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. maijā, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Latvijas un Armēnijas prezidenti uzsver abu valstu sadarbības nozīmi divpusēji un Austrumu partnerības ietvaros

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šodien, 21.maijā, Valsts prezidents Andris Bērziņš Rīgā notiekošā Austrumu partnerības samita ietvaros tikās ar Armēnijas prezidentu Seržu Sarksjanu (Serzh Sargsyan), lai pārrunātu abu valstu divpusējo attiecību attīstības potenciālu un Armēnijas sadarbības paplašināšanas iespējas ar Eiropas Savienību (ES).

Sarunas dalībnieki bija vienisprātis, ka abu valstu divpusējo attiecību intensificēšana visplašākajā jomu spektrā ir nozīmīga un nepieciešama gan Latvijai, gan Armēnijai. "Mums ir nozīmīgas divpusējās attiecības ar Latviju. Tās vienmēr ir attīstījušās konstruktīvi un pragmatiski. Priecājos, ka Latvijas un Armēnijas attiecībās ir vērojama pozitīva dinamika un politiskā dialoga paplašināšanās," uzsvēra S.Sarksjans. Valsts prezidents A.Bērziņš piebilda, ka atbalsta turpmāku divpusējo attiecību intensificēšanu, īpaši akcentējot izglītības jomas nozīmi un sadarbību tajā.

Armēnijas prezidents apsveica Latviju ar veiksmīgu Austrumu partnerības samita norises organizēšanu, uzsverot, ka šis ir liela mēroga pasākums, kas norit profesionāli augstā līmenī. Vienlaikus Armēnijas prezidents atzīmēja savas valsts ieinteresētību turpmākas sadarbības paplašināšanā ar ES un tās dalībvalstīm, piebilstot, ka Armēnijas skatījumā attiecībā pret Austrumu partnerības valstīm ir piemērojama individuāla pieeja katrai no sešām dalībniecēm.

Valsts prezidenta kancelejas Preses dienests

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI