DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. maijā, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Latvijas skolniecei bronzas medaļa starptautiskajā filozofijas olimpiādē

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Veiksmīgi ir noslēgusies 23. starptautiskā filozofijas olimpiāde IPO 2015, kas šogad no 14. līdz 18.maijam notika Igaunijā, Tartu. Bronzas medaļu ieguva Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas 12. klases skolniece Dārta Paula Šveisberga, skolotāja Signe Mežinska.

Šogad starptautiskajā olimpiādē piedalījās ap 200 skolēniem no 39 valstīm. Olimpiādes dalībniekiem bija jāraksta filozofiska eseja kādā no Eiropas valodām: angļu, franču, vācu vai spāņu valodā. Šī gada temats bija "Domstarpības" (Disagreements). Filozofijā domstarpības ir pastāvīga pārdomu tēma – domstarpību rašanās un raksturs, domstarpības loģikā, ontoloģijā, ētikā un ikdienas dzīvē, to seku novērtējums un domstarpību risināšanas stratēģiju meklējumi.

Latviju Starptautiskajā filozofijas olimpiādē pārstāvēja Rīgas valsts 1.ģimnāzijas skolēni Dārta Paula Šveisberga un Tomass Andersons, kuri 1. Valsts filozofijas olimpiādē bija ieguvuši 1.vietu. Valsts filozofijas olimpiādi organizē Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultāte kopā ar Valsts izglītības un satura centru.

Papildu informācija

Par Latvijas Universitāti

Latvijas Universitāte dibināta 1919. gadā un ir lielākā un tradīcijām bagātākā augstākās izglītības iestāde Latvijā. Visas 134 LU īstenotās studiju programmas ir akreditētas. Tās 13 fakultātēs un 19 institūtos strādā mūsu valsts vadošie speciālisti dabas, humanitārajās un sociālajās zinātnēs. Universitātes darbības mērķis ir kļūt par starptautiski atzītu Eiropas un pasaules nozīmes zinātnes universitāti, dodot ieguldījumu Latvijas tautsaimniecībā un sabiedrības ilgtspējīgā attīstībā. Šobrīd Torņakalnā top LU Akadēmiskais centrs – Baltijā modernākais augstākās izglītības un zinātnes komplekss, kurā tiks izvietotas fakultātes, zinātņu centri un ar zinātni un studijām saistīta infrastruktūra.

Artis Svece
LU Vēstures un filozofijas fakultāte

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI