DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. maijā, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

FM: Pie pensiju jautājuma valdība nekavējoties atgriezīsies jau augustā

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Lai pilnveidotu invaliditātes pensiju pārrēķināšanas kārtību atbilstoši Satversmes tiesas lēmumam, valdība otrdien, 19. maijā, atbalstīja lēmumu par pensiju palielināšanu saistībā ar invaliditāti.

Valdība un ikviens ministrs ir norādījis, ka vecuma pensiju palielināšana ir ļoti svarīgs jautājums, lai uzlabotu mūsu senioru finansiālo situāciju un labklājību. Tāpēc pie šī jautājuma valdība nekavējoties atgriezīsies jau augustā, gatavojot 2016. gada budžetu.

Šobrīd ir pieejamas tikai pavasara ekonomikas izaugsmes prognozes, bet augustā tās jau būs aktualizētas gan valsts pamatbudžetā, gan sociālajā budžetā. Tas nodrošinās objektīvāku informāciju par rīcības iespējām.

Ir ļoti svarīgi par visām plānotajām izmaiņām 2016. gadā lemt kopumā, jo valdībai jāspēj sabalansēt ikvienas nozares vajadzības, reizē zinot arī to finansēšanas avotus. Tikai tad varēs spriest par budžeta izdevumiem un ieņēmumiem kopumā, izvērtējot visu nozaru vajadzības – izglītības, veselības, iekšējās drošības, kā arī pensiju jautājumus.

Runājot par šobrīd prognozēto pārpalikumu sociālajā budžetā, jānorāda, ka tas ir tādēļ, ka no 2014. gada piemaksas pie vecuma un invaliditātes pensijām tiek finansētas no valsts pamatbudžeta. Ja maksājumi tiktu veikti no speciālā budžeta ieņēmumiem, tad 2016. gada sociālajā budžetā veidotos deficīts 31,7 miljonu eiro apmērā.

Maija Straupmane
Komunikācijas departamenta direktora vietniec

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI