DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. maijā, 2015
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeima līdzdarbosies labdarības koncerta organizēšanā Ukrainas bērnu atbalstam

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece pēc Latvijas Rotari kluba „Rīdzene” aicinājuma kļuvusi par labdarības koncerta Ukrainas bērnu atbalstam patronesi. Koncertā „Kara bērni”, kas 6. jūlijā notiks Dzintaru koncertzālē, saziedotie līdzekļi nonāks Ukrainas bērnu atbalstam. Uz labdarības koncertu plānots aicināt arī visus Saeimas deputātus.

Labdarības koncerta laikā televīzijā, radio un interneta portālos tiks vākti ziedojumi, kas līdz ar ienākumiem no koncerta tiks izlietoti Ukrainas kara laikā cietušo bērnu rehabilitācijai Latvijas ārstniecības iestādēs un sanatorijās.

 "Mēs jūtam citu sāpes tikpat dziļi kā savējās. Karadarbība Ukrainā nav tikai Ukrainas problēma. Ukraina karo par mūsu vērtībām. Jebkurš mūsu solis, ko veicam nevainīgo kara upuru labā, ir arī solis mūsu pašu cilvēcības un drošības stiprināšanai", uzsver I.Mūrniece.

Par iespēju apmeklēt šo koncertu Saeimas priekšsēdētāja ir uzrunājusi Ukrainas prezidentu Petro Porošenko, kā arī Ukrainas, Igaunijas un Lietuvas parlamenta pārstāvjus.       

Plānots, ka koncertā piedalīsies Inese Galante, Sergejs Jēgers, Sonora Vaice, Dmitro Popovs (Ukraina), Armands Siliņš, Kārlis Lācis, Raimonds Tiguls, Katrīna Paula Felsberga, Jānis Stībelis, Oleksijs Demčenko (Ukraina), Liāna Langa, Biruta Ozoliņa, Liepājas Simfoniskais orķestris, koris "Kamēr...", Rīgas Doma meiteņu koris "Tiara".

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece trešdien, 13.maijā, piedalīsies koncerta iniciatīvas grupas organizētajā preses konferencē, kurā mediju pārstāvji tiks informēti par ziedojumu akciju un labdarības koncertu Ukrainas karā cietušo bērnu atbalstam. Preses konferencē piedalīsies arī Ukrainas vēstniecības Latvijā preses sekretārs Kirils Voroņins, Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta, Nacionālā rehabilitācijas centra "Vaivari" valdes priekšsēdētāja  Anda Nulle, kontrtenors Sergejs Jēgers un Rotari klubu Latvijā pārstāve filozofe, profesore Maija Kūle. Preses konference notiks Rīgas Latviešu biedrības nama Līgo zālē, Rīgā, plkst. 14.00.

Saeimas Preses dienests

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI