DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. maijā, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Starptautiskā konferencē diskutēs par korporatīvās pārvaldības attīstības virzieniem ES

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Rīga, 2015.gada 11.maijs. Trešdien, 13.maijā, Rīgā notiks 16.Eiropas korporatīvās pārvaldības konference „Korporatīvā pārvaldība – līdzeklis konkurētspējas palielināšanai digitālajā laikmetā”, kurā vadošie Eiropas korporatīvās pārvaldības eksperti un līderi diskutēs par nozares aktuālajiem izaicinājumiem.

Konferenci atklās Latvijas tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs, un tajā uzstāsies augstas Latvijas amatpersonas, pārstāvji no Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD), Eiropas Komisijas, kā arī privātā un publiskā sektora pārstāvji.

Tā kā Latvijas prezidentūras prioritātes ir konkurētspējīga Eiropa un digitāla Eiropa, šajā konferencē diskutēs par pārvaldības izaicinājumiem digitālās ekonomikas attīstības kontekstā, kā arī labas pārvaldības lomu uzņēmumu konkurētspējas veicināšanā. Konferencē nozares profesionāļi un eksperti pārrunās to, kā korporatīvā pārvaldība var tikt izmantota, lai palielinātu izaugsmi un konkurētspēju Eiropas Savienībā. Prezentācijās un paneļdiskusijās tiks apskatīti jaunākie attīstības virzieni korporatīvās pārvaldības jomā un tendences e-līdzekļu izmantošanā.

Konferencē uzstāsies nozares lietpratēji - Marčello Bjanki (Marcello Bianchi), OECD Korporatīvās pārvaldības komitejas priekšsēdētājs, Kriss Hodžs (Chris Hodge), Lielbritānijas Finanšu uzraudzības padomes korporatīvās pārvaldības direktors, Amra Balika (Amra Balic), investīciju uzņēmuma BlackRock EMEA reģiona korporatīvās pārvaldības un atbildīgu investīciju vadītāja, Gatis Kokins, Lattelecom padomes priekšsēdētājs un citi korporatīvās pārvaldības eksperti.

Konference notiek Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē laikā, to organizē Tieslietu ministrija sadarbībā ar starptautisko konsultāciju uzņēmumu "Ernst & Young".

Konference norisināsies Latvijas Universitātē, Raiņa bulvārī 19, Rīgā. Konferences darba kārtība ir pieejama Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē tīmekļa vietnē.

Mediju iespējas: mediju pārstāvji ir aicināti piedalīties konferencē, rakstot uz e-pastu liva.rancane@tm.gov.lv līdz 2015.gada 12.maijam.

Līva Rancāne
Tieslietu ministrija

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI