06. maijā, 2015
TĒMA: Pašvaldības

Rīgā notiks augsta līmeņa konference par pilsētvides attīstību Eiropā

Rīgā, 2015.gada 6.maijs – No 6.maija līdz 8.maijam Rīgā notiks augsta līmeņa URBACT programmas konference (Urbact City Festival), kas veltīta integrētas ilgtspējīgas pilsētvides attīstības jautājumiem. Tā sniegs atbalstu pilsētām integrētu pilsētvides stratēģiju izstrādē un īstenošanā. Konference notiks Latvijas prezidentūras ES Padomē laikā.

6.maijā konferencē prezentēs pilsētvides attīstības programmas URBACT II 2007.-2013.gadam rezultātus. Paredzēta savstarpēja pieredzes apmaiņa un labās prakses tālāknodošana. Uzstāsies Apvienotās Karalistes, Igaunijas, Itālijas, Lietuvas, Nīderlandes, Somijas un Spānijas pārstāvji. Papildus tam meistarklasēs konferences dalībnieki pievērsīs uzmanību pilsētvides politikas instrumentiem, to izmantojamībai reālu darbību uzsākšanā, veicinot izaugsmi pilsētvides attīstībā. Tāpat tiks sniegta informācija par dažādām stratēģijām ainavisko vērtību saglabāšanā.

7.maijā dalībnieki iepazīsies ar aktualitātēm mārketinga inovāciju teritoriālajā attīstībā un elektrisko transportlīdzekļu potenciālu, kā arī dalīsies pieredzē uzņēmējdarbības uzsākšanas jautājumu risināšanā pilsētvides politikā.

8.maijā konferences dalībnieki būs aicināti diskutēt par līdztiesības un sociālajiem jautājumiem, kā arī investīciju piesaisti pilsētvides attīstībā. Tāpat tiks sniegta informācija par jaunās starpreģionu sadarbības programmas URBACT III paredzēto atbalstu pilsētām 2014.-2020.gada plānošanas periodā, tajā skaitā par 2015.gadā izsludināto pirmo projektu atlases konkursu rīcības plānošanas tīkliem.

Pasākumā piedalīsies vairāk nekā 400 dalībnieki, kas strādā ilgtspējīgas pilsētu attīstības jomā - pilsētvides attīstības speciālisti, politikas veidotāji un pašvaldību ievēlētie pārstāvji, kas iesaistīti pilsētu attīstības jautājumos vietējā, reģionālajā, valsts un Eiropas Savienības līmenī. Dalībai konferencē ir pieteikušies arī vairāku pilsētu un pašvaldību pārstāvji, kas jau ir vai nākotnē plāno būt URBACT programmas projektu partneri un iesaistīties URBACT sadarbības tīklos, kā arī citu valsts iestāžu, ES institūciju, zinātnisko un pētniecības iestāžu, biedrību un nodibinājumu, Eiropas Strukturālo un investīciju fondu darbības programmu vadošo iestāžu pārstāvji.

Informācija plašsaziņas līdzekļiem:

Kristīne Kļaveniece
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija
Sabiedrisko attiecību nodaļa