DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. maijā, 2015
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība
1
1

Parādi savas zināšanas par ES un iegūsti vērtīgas balvas!

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Vai vēlies pierādīt, ka esi zinošs Eiropas Savienības tēmās? Vai esi pārliecināts par savām zināšanām un vēlies laimēt vērtīgas balvas? Tev ir šāda iespēja! Pieņem izaicinājumu un piedalies „Eiropas eksāmenā” jau šā gada 8.maijā tiešsaistē www.esmaja.lv, un varbūt tieši tu būsi starp tiem laimīgajiem, kuri dosies uz Eiropas Savienības „sirdi” Briseli vai iegūs citas vērtīgas balvas.

Ikviens interesents var iepazīties ar mācību materiāliem mājaslapā www.esmaja.lv un portālā www.e-klase.lv. Tur atradīsi informāciju par Eiropas Savienības vēsturi, eirozonas izveidi, Latvijas dalību Eiropas Savienībā u.c. nozīmīgām tēmām.

Piedaloties "Eiropas eksāmenā", dalībnieki varēs iegūt arī vērtīgas balvas. Trīs vecuma grupās erudītākajiem skolēniem – 1.vietas ieguvējiem tiks dāvāts ceļojums, 2. vietas ieguvēji balvā saņems datorus, bet tie, kas ieņems 3. vietu, iegūs planšetdatorus. Tikmēr sešiem erudītākās skolas skolotājiem būs iespēja doties divu dienu ekskursijā uz Tallinu, lai paplašinātu savu profesionālo zināšanu loku un uzkrātu spēkus tālākam darbam. Jāpiebilst, ka planšetdators tiks dāvināts arī tam Latvijas iedzīvotājam, kurš, kārtojot eksāmenu, apliecinās vislabākās zināšanas par Eiropas Savienību.

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka uzsver: "Ņemot vērā, ka Latvija jau 11 gadus ir Eiropas Savienības dalībvalsts, ikvienam no mums ir konkrēta zināšanu bāze par Eiropas Savienību. Dalība "Eiropas eksāmenā" ir lieliska iespēja pierādīt savas zināšanas un arī laimēt vērtīgas balvas. Eksāmens ir piemērots kā skolēniem, tā arī citiem interesentiem. Ikvienam no mums jābūt erudītam un ieinteresētam jautājumos, kas saistīti ar Eiropas Savienību, jo mēs esam tās daļa." 

"Eiropas eksāmens" Latvijā norisinās jau otro gadu. Pērn tajā piedalījās skolēni no 283 skolām, kopā ar pieaugušajiem - turpat 3 000 Latvijas iedzīvotāju. Galveno balvu – ceļojumu uz Eiropas Savienības "sirdi" Briseli - ieguva seši skolēni. Savukārt erudītākās skolas titulu un septiņus planšetdatorus saņēma Valmieras Valsts ģimnāzija, kuras skolēni īpaši aktīvi piedalījās eksāmenā un guva tajā augstus rezultātus. Tāpat planšetdators tika izlozēts arī citu eksāmenu kārtojušo interesentu vidū, kuri skolas gaitas jau bija pabeiguši.

  

Liene Reine-Miteva
EKP Komunikācijas nodaļa

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI