DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. aprīlī, 2015
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

CSDD Rīgā atver „pop-up” velo eksaminēšanas punktu

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) un partneru rīkotās kampaņas „Cieņa darbojas!” ietvaros veiktajās „Cieņas velopatruļās” teju 400 sastapto velobraucēju vidū konstatēta bīstama tendence – aptuveni trešdaļa velobraucēju satiksmē piedalās bez velosipēdista vai jebkāda cita transportlīdzekļa vadītāja tiesībām. Turklāt šie vadītāji policijas velobiedrības pārstāvjiem paši atzinušies, ka viņi ceļu satiksmes noteikumus pārzina tikai daļēji.

Aicinot velobaucējus atbildīgāk attiekties pret ceļu satiksmes noteikumu pārzināšanu, CSDD Rīgas velonedēļas laikā galvaspilsētas centrā, velokafejnīcā "Miit", atvērs īpašu "pop-up" velo eksaminēšanas punktu, kurā būs iespējams, nokārtojot eksāmenu, saņemt velosipēdista apliecību. Ierodoties uz eksāmenu, jāuzrāda pase, ID karte vai, līdz 15 gadu vecumam, dzimšanas apliecība. Kārtojot eksāmenu pirmo reizi, tas ir bez maksas, bet par atkārtoto jāmaksā EUR 1,08.

CSDD velo eksaminēšanas punkts velokafjnīcā "Miit" darbosies no 27. līdz 30. aprīlim. Pirmdien, 27.aprīlī, velosipēda vadītāja teorijas eksāmenu varēs kārtot laikā no plkst. 12:00 līdz 18:00. Savukārt pārējās dienās teorijas eksāmeni tiks pieņemti no plkst. 14:00 līdz 18:00.

Vienlaikus ar velo eksaminēšanas punkta atklāšanu tiks sveikti arī CSDD, biedrības "Go Beyond" un "If Apdrošināšana" rīkotā jauniešu konkursa "Pārspēj CSDD reklāmu – 2015!" uzvarētāji, kuri iejutās reklāmas mākslinieku lomā, gatavojot savas versijas satiksmes drošības videoklipam par drošu velobraucēju dalību satiksmē.

Aicinām mediju pārstāvjus uz

CSDD "POP-UP" VELO EKSAMINĒŠANAS PUNKTA ATKLĀŠANU
un jauniešu konkursa uzvarētāju apbalvošanu
PIRMDIEN, 27.APRĪLĪ, PULKSTEN 11:00
velokafejnīcā "Miit" (Lāčplēša iela 10, Rīga)

Programmā:

  • Ieskats "Cieņas velopatruļu" apkopotajos datos par velobraucēju uzvedību  uz ceļa – biežākie pārkāpumi, cieņpilnie velobraucēji un svaigākās tendences no velo satiksmes
  • Velotiesību eksaminēšanas punkta atklāšana un pirmo eksāmenu pieņemšana
  • Jauniešu konkursa "Pārspēj CSDD reklāmu – 2015!" laureātu apbalvošana un uzvarētāju videoklipu prezentācija

Dalībnieki:

  • Tālivaldis Vectirāns, Satiksmes ministrijas pārstāvis
  • Andris Lukstiņš, CSDD valdes priekšsēdētājs
  • Vineta Mistre, Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieka vietniece
  • Biedrības "Go Beyond" un "If Apdrošināšana" pārstāvji
  • Jauniešu konkursa "Pārspēj CSDD reklāmu - 2015!" finālisti

Kampaņu "Cieņa darbojas!" īsteno CSDD, Satiksmes ministrija un Valsts policija, atbalsta – SIA "Statoil Fuel & Retail Latvia" un "If Apdrošināšana". Tās laikā  visi satiksmes dalībnieki tiek aicināti  atcerēties, ka uz ceļa neviens nav pārāks par citiem un atsevišķu satiksmes dalībnieku nevērība pret apkārtējiem tikai vairo savstarpējos konfliktus un negadījumu skaitu.

CSDD Sabiedrisko attiecību daļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI