DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. aprīlī, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Lieldienās medicīniskus padomus sniegs Ģimenes ārstu konsultatīvais tālrunis

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Lieldienu brīvdienās medicīniskus padomus vienkāršu saslimšanu gadījumos iedzīvotāji varēs saņemt visu diennakti, zvanot uz Ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni 66016001.

Konsultatīvā tālruņa pieredzējušie mediķi sniedz medicīniskas konsultācijas iedzīvotājiem, kuriem ir sūdzības par saaukstēšanos, galvassāpēm, sāpēm vēderā, vīrusu saslimšanām, kā arī citos gadījumos, kad nepieciešams ģimenes ārsta padoms, bet sūdzības par veselības stāvokli ir parādījušās ārpus ārsta darba laika.

Arī gadījumā, ja iedzīvotājs šaubās par to, vai nepieciešams vērsties slimnīcas uzņemšanas nodaļā, vai pat zvanīt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam, ieteicams sazināties ar konsultatīvā tālruņa mediķiem un to pārrunāt.

Ģimenes ārstu konsultatīvais tālrunis 66016001 ir valsts organizēts medicīnisko padomu tālrunis, kas darbojas jau piekto gadu. Šajā laikā iedzīvotājiem sniegti vairāk kā 202 tūkstoši medicīnisku konsultāciju.

Sazināties ar konsultatīvā tālruņa mediķiem iespējams arī rakstot e-pastu uz medkonsultacija@gmail.com vai rakstot saziņas programmā "Skype" (lietotājvārds "medkonsultacija").

Ja brīvdienu laikā pēkšņi nepieciešams apmeklēt ģimenes ārstu, Rīgā un citās lielākajās Latvijas pilsētās var vērsties pie dežūrārstiem. Traumas gadījumā medicīnisko palīdzību var saņemt steidzamās medicīniskās palīdzības punktos.

Slimnīcu uzņemšanas nodaļas palīdzību sniedz neatliekamos gadījumos, kad ir apdraudēta veselība.

Dežūrārstu darba grafiks un informācija par citām medicīniskās palīdzības saņemšanas iespējām ir pieejama www.rindapiearsta.lv.

Evija Štālberga
Nacionālā veselības dienesta
sabiedrisko attiecību speciāliste

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI