DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. martā, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika
1
1

1. aprīlis: Eksperti diskutēs par kiberuzbrukumu un propagandas izraisītajiem drošības izaicinājumiem

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
1. aprīlī Latvijas Ārpolitikas institūts kopā ar Latvijas Republikas Aizsardzības ministriju organizē publisku diskusiju “Kiberuzbrukumi un propaganda: nākotnes kaujas lauks”. Pasākums notiks plkst. 14:00 viesnīcā Radisson Blu Ridzene (Rīga, Reimera iela 1, Kronvalda zāle, 1. stāvs). Šis ir nākamais pasākums no publisko diskusiju sērijas par Valsts aizsardzības koncepciju.

Jau 2014. gada decembrī, sākotnējās diskusijas laikā, eksperti atzina, ka mūsdienu virtuālā vide un informācijas tehnoloģiju attīstība izraisa jaunus draudus drošībai, kuriem būtu jāpievērš uzmanība Valsts aizsardzības koncepcijas veidošanā. Tādēļ šajā pasākumā uzsvars tiks likts uz divām konkrētām jauno draudu formām: kiberuzbrukumiem un propagandu. Ir redzams, ka abi paņēmieni tiek izmantoti arī Ukrainas konflikta laikā, tādējādi norādot, ka šie izaicinājumi jau ir daļa no mūsdienu drošības vides. Diskusijas mērķis ir sniegt novērtējumu par šī brīža situāciju kiberuzbrukumu un propagandas izmantošanā, kā arī piedāvāt rekomendācijas, lai novērstu šīs drošības problēmas, kuras varētu tikt iekļautas jaunajā Valsts aizsardzības koncepcijā. Diskusijā piedalīsies Jānis Kārkliņš (NATO izcilības centra stratēģiskās komunikācijas jautājumos direktors), Uldis Ķinis (Latvijas Republikas Satversmes tiesas priekšsēdētāja vietnieks), Ilze Murāne (Informācijas sistēmu drošības vadītāja, Latvijas Banka), Mikus Arājs (neatkarīgs kiberdrošības eksperts, BHC Labaratory), Anke Schmidt-Felzmann (Vācija; Glāsgovas Universitāte, Lielbritānija). Pasākumu moderēs Mārtiņš Daugulis (pētnieks, Latvijas Ārpolitikas institūts).

Lūdzu reģistrējieties, rakstot uz liia@liia.lv. Reģistrējoties jūs piekrītat, ka pasākums notiek angļu valodā. 

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvji ir laipni aicināti apmeklēt pasākumu. Jūs varat sazināties ar projektu vadītāju Katrīnu Pētersoni (katrina.petersone@liia.lv, +371 2604 0721), lai saņemtu detalizētāku informāciju vai vienotos par intervijām.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI