DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. martā, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Ungārijas ārlietu ministrs apsveic Latvijas prezidentūru ar vienošanos par Stratēģisko investīciju fonda regulu

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas Republikas vēstniecība Ungārijā informē:
30. martā vēstnieks Ungārijā Imants Lieģis kā Eiropas Savienības (ES) prezidējošās valsts vēstnieks organizēja darba tikšanos ES dalībvalstu, kandidātvalstu un Eiropas Brīvās tirdzniecības asociācijas valstu kolēģiem ar Ungārijas ārlietu un tirdzniecības ministru Pēteri Sijārto (Péter Szijjártó).

Tikšanās laikā P. Sijārto uzsvēra, ka Eiropas Stratēģisko investīciju fonda izveides apstiprināšana ir nozīmīgs Latvijas prezidentūras sasniegums. Šis fonds ļaus atbalstīt projektus, kas ir nozīmīgi enerģētikas drošībai. "Pirmkārt, ir jāpievērš uzmanība infrastruktūras attīstībai, un ES ir jāatbalsta infrastruktūras attīstība Centrāleiropā," norādīja ministrs.

P. Sijārto arī atzīmēja, ka Austrumu partnerības Rīgas samitā ES ir jāspēj piedāvāt individuālas pieejas risinājumus visām Austrumu partnerības valstīm, lai saglabātu Eiropas perspektīvu. Arī ES paplašināšanās jautājums nedrīkst pazust no ES darba kārtības, jo Eiropas integrācija ir vislabākais instruments, kā nodrošināt stabilitāti Rietumbalkānos un Eiropā.

Sanāksmes laikā ministrs informēja par Ungārijas atbalstu ASV-ES Transatlantiskās tirdzniecības un investīciju partnerības līgumam (TTIP), jo Eiropas pakalpojumi un produkti ir konkurētspējīgi. Līguma noslēgšana ļaus palielināt gan eksportu uz ASV, gana arī radīs jaunas darbavietas.

Latvijas Republikas vēstniecība Ungārijā

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI