DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. martā, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Latvijas uzņēmēju vizīte Jaunzēlandē varētu notikt šī gada beigās

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas vēstniecība Apvienotajā Karalistē informē:
No 28. līdz 30. martam Latvijas vēstnieks Andris Teikmanis uzturējās Jaunzēlandē, lai informētu Jaunzēlandes amatpersonas un sabiedrību par Latvijas prezidentūras prioritātēm un norisi ES Padomē, kā arī pārrunātu divpusējās sadarbības un starptautiskās drošības jautājumus.

Jaunzēlandes biznesa metropolē Oklendā vēstnieks tikās ar Jaunzēlandes parlamenta ārlietu komitejas vadītāju un sadraudzības grupas ar ES parlamentu biedru deputātu Marku Mičelu (Mark Mitchell), ES – Jaunzēlandes Biznesa padomes priekšsēdētāju Franku Olsonu (Frank Olsson), Jaunzēlandes Starptautiskā biznesa foruma pārstāvjiem un Oklendas tirdzniecības un rūpniecības kamerā sniedza Latvijas izstrādājumu un pakalpojumu prezentāciju. Vēstniekam notika tikšanās arī Oklendas pašvaldībā un Ārlietu ministrijas Oklendas pārstāvniecībā. A. Teikmanis tāpat nolasīja lekciju Oklendas universitātes Eiropas institūtā par Latviju un tās prezidentūras prioritātēm ES Padomē, kā arī tikās latviešu diasporu.

Tiekoties ar parlamenta deputātu Marku Mičelu, tika pārrunātas Latvijas – Jaunzēlandes sadarbība un panākta vienošanas stiprināt starpparlamentāro sadarbību. Parlamenta pārstāvis izrādīja interesi par iespēju veidot parlamenta grupu sadarbībai ar Latviju un pauda atbalstu aktivitāšu veikšanā, lai veicinātu ciešāku abu pušu uzņēmēju sadarbību.

Savukārt sarunās ar biznesa pārstāvjiem vēstnieks sniedza ieskatu Latvijas ekonomikas attīstībā un norādīja uz Latvijas uzņēmēju pieaugošo interesi par Okeānijas valstu tirgiem. Oklendas uzņēmējdarbības pārstāvji atzinīgi novērtēja Latvijas preču un pakalpojumu piedāvājumu tādās jomās kā pārtika, IKT, nanotehnoloģijas, tūrisms un kokapstrāde. Izsakot interesi par biznesa saišu stiprināšanu, Jaunzēlandes puse atbalstīja abpusēju biznesa vizīšu organizēšanu  2015. un 2016. gadā. Oklendas tirdzniecības palāta izteica gatavību organizēt Latvijas uzņēmēju pārstāvju vizīti šī gada beigās. 

Latvijas vēstniecība Apvienotajā Karalistē
 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI