DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. martā, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

VARAM uzsver nepieciešamību risināt satiksmes problēmas Rīgā ne tikai ar maksas palielināšanu

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) saskaņojusi Rīgas Domes iesniegtos saistošos noteikumus, kuri paredz paaugstināt maksu par pašvaldības autostāvvietu lietošanu Rīgā.

Pašvaldību saistošo noteikumu saskaņošanu paredz Latvijas likumdošana. VARAM kompetence ir pārbaudīt, vai tas veikts atbilstoši likumdošanai, un, ja tas veikts atbilstoši, ministrija noteikumus saskaņo. Maksas apjoma noteikšana ir pašvaldības autonoma funkcija.

Tomēr vēstulē Rīgas Domei VARAM vērsusi uzmanību uz vairākiem apstākļiem:

  1. Maksas paaugstināšanas nepieciešamību Rīgas Dome pamato ar pieņēmumu, ka paaugstinot sabiedriskā transporta cenas Rīgā, palielināsies to cilvēku skaits, kuri vēlēsies nokļūt pilsētas centrā ar privātajiem transportlīdzekļiem. Tādējādi, nepieciešamība celt maksu faktiski ir pamatota tikai ar prognozi. Ministrija uzskata, ka pirms maksas palielināšanas jākonstatē, vai faktiski ir palielinājies pieprasījums pēc maksas stāvvietām pašvaldības autostāvvietās.
  2. Ministrija uzskata, ka pašvaldībai jāveic sabiedrības informēšanas pasākumi, pamatojot maksas palielināšanu ar skaitļiem un faktiem.
  3. Rīgas pilsētas dome līdz šim nav pietiekoši aktīvi strādājusi pie stāvparku sistēmas (Park&Ride) ieviešanas Rīgā, kas risinātu satiksmes problēmas un atslogotu centru no privātā transporta plūsmas.

Ministrs Kaspars Gerhards uzskata, ka "satiksmes problēmas Rīgā būtu jārisina ne tikai ar represīvām metodēm ceļot cenas, aizliedzot un ierobežojot, bet vairāk piedāvājot  ērtas un draudzīgas alternatīvas izmantojot sabiedrisko transportu."

Arnis Zacmanis
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas
Ministra padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI