DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. martā, 2015
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Balvas infografiku konkursā saņem Riebiņu, Jēkabpils, Zvejniekciema, Kalētu, Ogres un Liepājas jaunieši

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Noslēdzot e-prasmju nedēļas ietvaros Izglītības un zinātnes ministrijas rīkoto jauniešu infografiku konkursu “Izglītojies E-prasmīgi”, šodien balvas saņēma labākie no iesniegto darbu autoriem. Lai motivētu jauniešus laikus domāt par savas nākotnes profesijas izvēli, veicinātu jauniešu digitālās prasmes un rosinātu jaunu iemaņu apgūšanu, Izglītības un zinātnes ministrija konkursu rīkoja sadarbībā ar datu vizualizācijas uzņēmumu Infogr.am.

Pamatskolas klašu grupā pirmo vietu ieguva Baložu Vidusskolas skolniece Rēzija Līga Krūmiņa par darbu https://infogr.am/kura_skola_var_apgut_detektiva_profesiju. Tajā autore centās noskaidrot, kur var apgūt detektīva profesiju. Otro vietu ar vienādu punktu skaitu dalīja Liepājas Centra sākumskolas audzēkņi Linda Astrauska un Ralfs Šuba. Trešo vietu ar vienādu punktu skaitu dalīja Jelgavas Valsts ģimnāzijas skolniece Kristiāna Linde un Kalētu pamatskolas audzēknis Emīls Ozols.

Vidusskolas grupā pirmo vietu ieguva Riebiņu vidusskolas skolniece Līga Struka, kas analizēja savas iespējas Latgalē apgūt skolotāja profesiju darbā https://infogr.am/es___izveles_prieksa. Otro vietu ar vienādu punktu skaitu dalīja Jēkabpils Valsts ģimnāzijas audzēkņi Ilze Seglēre un Nils Vaiders. Trešo vietu ar vienādu punktu skaitu dalīja Zvejniekciema Vidusskolas skolēns Oskars Aišpurs un Ogres Tehnikuma audzēkne Līga Kuļikova.

Augstskolu studentu vidū pirmo vietu ieņēma Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes studente Ieva Immure ar darbu https://infogr.am/izglitojieslatvijas_universitate

Nominācijā "Aktīvākais skolotājs" balvas saņēma skolotāji Santa Tinkusa no Zvejniekciema vidusskolas, Laila Zudāne no V.Plūdoņa Kuldīgas ģimnāzijas, Daiga Dumpe no Jelgavas Tehnikuma un Biruta Lasmane no Jēkabpils Valsts ģimnāzijas.

Visiem dalībniekiem bija iespēja apgūt infografiku veidošanu padziļināti, piedaloties vebinārā par infografiku veidošanu vai arī to noskatoties ierakstā. Konkursa laikā no 25. februāra līdz 27. martam dalībniekiem bija iespēja bez maksas izmantot arī Infogr.am lielāko - PRO versiju, kurā pieejama plaša infografiku ikonu krātuve, visa veida kartes, kā arī daudzveidīga veidņu bibliotēka. Konkursam bija pieteikušies vairāk nekā 300 skolēnu un studentu. Mācību vebināru tiešraidē vai ierakstā noskatījās vairāk nekā 350 skatītāju. Gatavus konkursa darbus - infografikas par tēmu "Manas iespējas izglītoties Latvijā" iesniedza 122 dalībnieki. 

Foto no noslēguma pasākuma: https://www.flickr.com/photos/izglitibas_ministrija/sets/72157651585278671/

Iveta Zariņa
Izglītības un zinātnes ministrijas
Komunikācijas un dokumentu pārvaldības nodaļas konsultante

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI