DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. martā, 2015
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Darbu sāk CFLA klientu apkalpošanas centrs

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Piektdien, 27. martā, durvis apmeklētājiem vēris Centrālās finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) klientu apkalpošanas centrs Rīgā, Meistaru ielā 10. Turpmāk tas būs galvenais klātienes tikšanās punkts ar aģentūras darbiniekiem tiem, kas plāno piesaistīt Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda līdzfinansējumu projektu īstenošanai.

Finanšu ministrs Jānis Reirs, uzrunājot klātesošos svinīgajā atklāšanas ceremonijā, uzsvēra Latvijas veiksmīgo sagatavošanos Eiropas Savienības (ES) fondu apguvei, kas jaunajā plānošanas periodā nozīmē arī sistēmas vienkāršošanu: "Varam lepoties, ka Latvija ir bijusi starp pirmajām ES dalībvalstīm, kurai Eiropas Komisija ir apstiprinājusi gan Partnerības līgumu, gan Darbības programmu "Izaugsme un nodarbinātība". Turklāt ir veiksmīgi reorganizēta fondu administrēšanas sistēma. Iepriekšējo sešu aģentūru vietā, ES fondus administrēs viena iestāde - Centrālā finanšu un līgumu aģentūra."

Ministrs izteica pateicību CFLA par augsti profesionāli veikto pienākumu izpildi līdzšinējā darbības posmā un nozīmīgo ieguldījumu jaunā plānošanas perioda sagatavošanā, novēlot, lai darbība jaunajā statusā sniedz jaunu pieredzi, nes jaunus sasniegumus, ļaujot ES fondu administrēšanas un klientu apkalpošanas standartu pacelt jaunā, kvalitatīvi augstākā līmenī.  

CFLA direktore Anita Krūmiņa: "Esmu gandarīta šajā svinīgajā reizē vēlreiz apliecināt, ka CFLA savu jauno funkciju veikšanai ir pilnībā sagatavojusies. Aģentūra jau laikus, atbilstoši visiem sākotnēji valdības noteiktajiem termiņiem, ir paveikusi sagatavošanās darbus - izstrādājusi nepieciešamo iekšējās kontroles sistēmu, lai sagatavotos akreditācijai un veikusi strukturālas izmaiņas, lai varētu uzsākt projektu atlases un projektu īstenošanas uzraudzību. Mēs esam gatavi un esam jau uzsākuši sadarbības iestādes uzdevumu veikšanu, šobrīd tikai gaidām "starta šāvienu" jaunajām programmām."

ES fondu vadībā CFLA par prioritāti ir izvirzījusi iespēju visu ar projekta īstenošanu saistītās dokumentācijas apriti organizēt elektroniski, tādējādi nodrošinot Eiropas Komisijas iniciatīvas E-kohēzija ieviešanu. Jau kopš 2012.gada CFLA klientiem ir pieejama vadības informācijas sistēmas ārējā vide, kur ES fondu projektu īstenotāji var iesniegt dokumentus un sekot līdzi to statusam sava īstenotā projekta ietvaros. Jaunā – 2014.-2020.gada - ES fondu plānošanas perioda vajadzībām CFLA vadības informācijas sistēmu papildina, lai projektu iesniedzējiem un finansējuma saņēmējiem nodrošinātu pilnu e-pakalpojumu klāstu, jau sākot no projekta iesnieguma - sākoties atklātajām projektu atlasēm, to varēs iesniegt e-vidē jeb pašapkalpošanās portālā. Klientu apkalpošanas centrā varēs saņemt atbalstu elektroniskās projektu vadības sistēmas izmantošanā.

CFLA klientu apkalpošanas centrs atrodas Vecrīgā, Meistaru ielā 10 1. stāvā (t.s. "Kaķu namā" pie Līvu laukuma). Klientu apkalpošanas centrā ikviens interesents turpmāk varēs saņemt konsultācijas par 2014. – 2020. gada plānošanas perioda  ES fondu  (Eiropas Reģionālās attīstības fonds, Eiropas Sociālais fonds, Kohēzijas fonds) līdzfinansējuma saņemšanas iespējām. Tāpat centrā būs iespēja iesniegt un saņemt dokumentus, kā arī ērti tikties ar projektu vadītājiem.

Klientu apkalpošanas centra darba laiks: darba dienās no plkst. 8.30 līdz 17.00. Konsultāciju tālrunis: 27012216. E-pasts konsultācijām: info@cfla.gov.lv.

Klātienes konsultācijas tiek nodrošinātas arī reģionos – vairāk nekā 10 gadus CFLA klientu apkalpošanu veic reģionālajās nodaļās Cēsīs, Kuldīgā un Rēzeknē. Reģionālās nodaļas izveide plānota arī Zemgalē.

Par CFLA:

CFLA ir Finanšu ministrijas resora iestāde, kura uzrauga ES fondu un citu finansējuma avotu projektu ieviešanu.

ES fondu 2014.-2020. gada plānošanas periodā CFLA veic vienīgās sadarbības iestādes funkcijas. Tās ietver projektu iesniegumu atlases organizēšanu, līgumu slēgšanu, projektu ieviešanas uzraudzību, maksājumu veikšanu u.c. - fondu praktiskās ieviešanas nodrošināšanu, ko CFLA veic sadarbībā ar nozaru ministrijām jeb atbildīgajām iestādēm.

Projektu iesniegumu atlasi CFLA uzsāk brīdī, kad ir definēti nosacījumi ES fondu darbības programmā ietverto specifisko atbalsta mērķu ieviešanai, ko atbilstoši ES fondu vadības sistēmai izstrādā nozaru ministrijas. Nosacījumus apstiprina valdība un izdod  Ministru kabineta noteikumu formā.

Ieva Luste,
Centrālās finanšu un līgumu aģentūras
sabiedrisko attiecību speciāliste

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI