DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. martā, 2015
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Finanšu ministrs Jānis Reirs: No jaunās ES fondu vadības sistēmas ieguvēji būs visi

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Finanšu ministrs Jānis Reirs piektdien, 27. martā, atklāja Centrālās finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) jauno Klientu apkalpošanas centru Rīgā. Jaunajā Eiropas Savienības (ES) fondu plānošanas periodā CFLA būs vienīgā ES fondus administrējošā iestāde, kurā ikviens fondu finansējuma saņēmējs varēs gan saņemt informāciju un konsultēties par pieejamo finansējumu, gan pieteikt projektus.

"Ieguvēji no sistēmas vienkāršošanas ir visi – gan finansējuma saņēmēji, gan fondu vadībā iesaistītās institūcijas. Domāju, ka ikviens ES fondu projektu īstenotājs jaunajā periodā novērtēs, ka visa nepieciešamā informācija par pieejamo fondu finansējumu, konsultācijas par projektu iesniegšanu un arī iespēja pieteikt projektus ir pieejama vienā iestādē," norādīja finanšu ministrs Jānis Reirs.

Pielāgojoties mūsdienu informācijas laikmetam, visus pakalpojumus CFLA piedāvās ne vien klientu apkalpošanas centros, bet arī e-vidē. Jaunā E-kohēzijas sistēma nodrošinās ātru, kvalitatīvu un efektīvu informācijas apmaiņu starp projektu iesniedzējiem un aģentūras speciālistiem. Uzrunājot klātesošos, ministrs uzsvēra, ka E-kohēzijas sistēma viennozīmīgi veicinās arī informācijas pieejamību un speciālistu sasniedzamību Latvijas reģionu iedzīvotājiem.

Jau pavisam drīz par jaunās ES fondu vadības sistēmas efektivitāti varēs pārliecināties praksē. Divos labklājības jomas projektos nepieciešamie kritēriji un nosacījumi ir jau definēti, un CFLA atlases šajos projektos uzsāks tuvāko nedēļu laikā.

"Novērtējam gan Centrālās finanšu un līgumu aģentūras profesionāli veikto pienākumu izpildi līdzšinējā darbības posmā, gan nozīmīgo ieguldījumu jaunā plānošanas perioda sagatavošanā. Lai darbība jaunajā, vienīgās sadarbības iestādes, statusā sniedz jaunu pieredzi, nes jaunus sasniegumus, ļaujot ES fondu administrēšanu un klientu apkalpošanas standartu pacelt jaunā, kvalitatīvi augstākā līmenī," atklājot centru, CFLA darbiniekiem novēlēja ministrs.

27. martā atklātais CFLA Klientu apkalpošanas centrs atrodas Rīgā, Meistaru ielā 10. Ikviens interesents jau šobrīd laipni aicināts klātienē konsultēties kādā no četriem CFLA klientu apkalpošanas centriem, kas atrodas Rīgā, Kuldīgā, Cēsīs un Rēzeknē.

Zaiga Puškina
Komunikācijas departamenta vecākā eksperte

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI