06. martā, 2015
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa–Egnere tiekas ar Centrālāzijas nevalstisko organizāciju pārstāvēm

„Austrumu partnerība un sadarbība ar Centrālāzijas valstīm ir viena no prioritātēm Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē, tostarp aktualizējot jautājumus, kas saistīti ar pilsonisko līdzdalību un nevalstisko organizāciju lomas stiprināšanu,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere, piektdien, 6.martā, Saeimas namā tiekoties ar Centrālāzijas nevalstisko organizāciju (NVO) pārstāvēm. Saeimas priekšsēdētājas biedre informēja, ka Latvijā ar nevalstiskajām organizācijām ir parakstīts īpašs memorands par sadarbību prezidentūras ietvaros un tās aktīvi piedalās prezidentūras īstenošanā.

Saeimas priekšsēdētājas biedre uzsvēra, ka Latvijas un Centrālāziju valstu attiecības vēsturiski ir bijušas labas un arī šobrīd norisinās aktīvs politiskais dialogs. " Man ir patiess gandarījums, ka aktīva sadarbība norisinās ne tikai starp valsts institūcijām, bet arī nevalstiskajām organizācijām. Centrālāzijas nevalstisko organizāciju tīkla un resursu centra "Marta" pieredzes apmaiņas projekti ir labs šādas sadarbības piemērs," norāda Inese Lībiņa-Egnere.

Tikšanās laikā tika uzsvērts, ka labklājības nozares vadošā prezidentūras prioritāte ir iekļaujoša un ilgtspējīga dalība darba tirgū, tādēļ daudz tiek diskutēts par jautājumiem, kas saistīti ar dzimumu līdztiesību un darba un ģimenes dzīves saskaņošanu.

Tāpat abas puses pārrunāja tādus jautājumus kā sieviešu pārstāvniecība politikā, sadarbība izglītības jomā, kā arī sociālās uzņēmējdarbības attīstība.

Saeimas priekšsēdētājas biedre arī informēja, ka drīzumā Latvijas parlamenta delegācija dosies vizītē uz Uzbekistānu, lai tiktos ar amatpersonām un piedalītos valsts prezidenta vēlēšanu novērošanā.

Diskusijā ar Centrālāzijas NVO pārstāvēm piedalījās  Saeimas Eiropas lietu komisijas vadītāja Lolita Čigāne un resursu centra sievietēm "Marta"  pārstāves kā Centrālāzijas NVO Latvijas sadarbības partneres.

Saeimas Sabiedrisko attiecību biroja
Preses dienests