DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. martā, 2015
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāja: Latvija īstenojusi virkni nozīmīgu pasākumu valsts iekšējās un ārējas drošības stiprināšanai

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
“Kopš pagājušā gada notikumiem Ukrainā likumsakarīgi, ka rūpes par valsts drošību izvirzījušās ikvienas Eiropas valsts priekšplānā. Arī Latvija jau ir īstenojusi virkni pasākumu drošības stiprināšanai, tostarp ir piešķirts papildu finansējums valsts aizsardzībai, ir veikti pasākumi valsts iekšējo un ārējo risku labākai apzināšanai, kā arī šobrīd noris aktīvs darbs pie mediju telpas stiprināšanas," tikšanās laikā ar Lietuvas Seima Nacionālās drošības un aizsardzības komisijas priekšsēdētāju Artūru Paulausku (Artūras Paulauskas) norādīja Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

"Latvijai un Lietuvai kā nelielām valstīm šajā laikā par drošību ir jādomā vēl vairāk, pievēršot uzmanību savām vājajām vietām," uzsvēra S.Āboltiņa.

"Apzinoties mūsu pašu pienākumus Latvijas ievainojamības mazināšanā, arī turpmāk ļoti konsekventi rīkosimies vairākās jomās - gan valsts robežu stiprināšanā, gan risku apzināšanā un iekšējās drošības veicināšanā, gan arī aktīvas ārpolitikas īstenošanā. Mēs apzināmies, ka lielāks uzsvars liekams arī uz sabiedrības iesaisti drošības stiprināšanā," akcentēja komisijas priekšsēdētāja.

Pārrunājot aktuālos drošības politikas jautājumus, S.Āboltiņa arī norādīja: "Laikā, kad Eiropu skar nopietns drošības izaicinājumu vilnis, ikvienam politiķim ir svarīgi neļauties populistisku un sabiedrību maldinošu ideju vilinājumam, sava politiskā tēla un reitingu spodrināšanai."

Puses bija vienisprātis, ka jau tuvākajā nākotnē būtu nepieciešams attīstīt un veidot ciešāku sadarbību starp Lietuvas un Latvijas parlamentu komisijām.

Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāja S.Āboltiņa šodien, 6.martā, Starpparlamentārās konferences par kopējo ārpolitiku un drošības politiku, kā arī kopējo drošības un aizsardzības politiku ietvaros tikās ar Lietuvas Seima Nacionālās drošības un aizsardzības komisijas priekšsēdētāju Artūru Paulausku.

Saeimas Sabiedrisko attiecību biroja
Preses dienests

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI