DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. martā, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vējonis informējis NATO ģenerālsekretāra vietnieku par paveikto spēju stiprināšanā

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šodien, 5.martā, aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis tikās ar NATO ģenerālsekretāra vietnieku Aleksandru Veršbovu (Alexander Vershbow), lai diskutētu par paveikto un veicamo reģionālās drošības stiprināšanā.

Amatpersonas pārrunāja Velsas samitā pieņemto lēmumu īstenošanas gaitu un diskutēja par aktuālajiem jautājumiem, kurus varētu iekļaut NATO Varšavas samita dienaskārtībā. Īpaša vērība tika pievērsta diskusijai par hibrīdkara izaicinājumiem.

R.Vējonis informēja NATO ģenerālsekretāra vietnieku par paveikto, lai stiprinātu Nacionālos bruņotos spēkus, kā arī civilmilitāro sadarbību hibrdīddraudu kontekstā. A.Veršbovs tika iepazīstināts ar plānotajiem spēju attīstības pasākumiem, sadarbību iekšējās un ārējās drošības iestāžu stiprināšanā un uzņemošās valsts atbalsta spējas attīstībā.

"Kā būtisks solis cīņā pret hibrīddraudiem atzīmējama NATO komandvadības štāba elementa izveidošana Latvijā," uzsvēra R.Vējonis.

"Regulāras tikšanās ar NATO amatpersonām, kurās mēs apmaināmies ar aktuālo informāciju, pārrunājam paveikto un vienojamies par turpmākiem soļiem alianses spēju stiprināšanā nodrošina sadarbību un stiprina kopējo NATO drošību," gandarījumu par tikšanos ar A.Veršbovu pauda R.Vējonis.

Jau vēstīts, ka A.Veršbovs savas vizītes laikā tiksies ar aizsardzības nozares vadību, kopā ar R.Vējoni un Eiropas Ārējās darbības dienesta ģenerālsekretāra vietnieku Maceju Popovski (Maciej Popowski) piedalīsies Parlamentārās konferences par kopējo ārpolitiku un drošības politiku, kā arī kopējo drošības un aizsardzības politiku diskusijā "Eiropas kopējā drošības un aizsardzības politika un NATO – sekmīgāka sadarbība jauno drošības apdraudējumu apstākļos", kā arī apmeklēs Nacionālo bruņoto spēku bāzi Ādažos.

Anete Gnēze
AM Militāri publisko attiecību departamenta
Preses nodaļas vecākā referente

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI