05. martā, 2015
TĒMA: Politika

Valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs vienojas ar Arābu valstu līgas pārstāvjiem veicināt sadarbību transporta jomā

5. martā notika valsts sekretāra Andreja Pildegoviča tikšanās ar Arābu valstu līgas pārstāvjiem transporta jomā.

Sarunā valsts sekretārs pauda vēlmi veicināt Latvijas sadarbību ar Arābu valstu līgu, īpaši atzīmējot ekonomikas, transporta un tūrisma jomas. A. Pildegovičs informēja par Latvijas prezidentūras ES Padomē prioritātēm, Eiropas kaimiņattiecību politikas nozīmīgumu un uzsvēra Latvijas interesi par jauniem noieta tirgiem Tuvo Austrumu, Ziemeļāfrikas, kā arī Līča valstu reģionā.

Arābu valstu līgas pārstāvji atzina, ka Latvijai būtu nepieciešams sevi vairāk popularizēt šajos reģionos. Viņi arī atzīmēja, ka vizīte sniedz iespēju iepazīties ar Latvijas pieredzi un galvenajām jomām, kurās varētu veicināt sadarbību nākotnē, piemēram, organizējot kopīgas tikšanās un seminārus.

Vizītē Arābu valstu līgu pārstāvēja Arābu valstu līgas transporta un tūrisma departamenta direktore Dina Husaina Dahera (Dina Hussain Dhaher), Saūda Arābijas transporta ministra vietnieks Faisals Ali Elzabens (Faisal Aly Al Zaben) un Jordānijas Transporta ministrijas ģenerālsekretārs Laits Hani Īsa Dababnehs (Laith Hani Issa Dababneh). Arābu valstu līgas pārstāvju vizītes mērķis ir iepazīšanās ar Latvijas transporta politikas veidošanu un transporta jomā veiktajām reformām. Vizītes laikā paredzētas tikšanās arī Satiksmes ministrijā, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā, Rīgas Tehniskajā universitātē, AS "Rīgas Vagonbūves rūpnīca", VAS "Latvijas Dzelzceļš," kā arī plānots apmeklēt Liepāju.

Arābu valstu līga dibināta 1945. gada 22. martā Kairā. Tā ir reģionāla neatkarīga Arābu valstu organizācija, kurā darbojas 22 valstis (Alžīrija, AAE, Bahreina, Džibutija, Ēģipte, Irāka, Jemena, Jordānija, Katara, Komoras, Kuveita, Libāna, Lībija, Maroka, Mauritānija, Omāna, Palestīnas Pašpārvalde, Saūda Arābija, Sīrija, Somālija, Sudāna, Tunisija) un 4 novērotājvalstis (Brazīlija, Eritreja, Indija un Venecuēla).

Latvijas akreditētā pārstāve Arābu valstu līgā kopš 2013. gada ir Latvijas vēstniece Ēģiptē Iveta Šulca.

Preses un informācijas nodaļa