DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. martā, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Itālijas premjera padomnieks: Latvijas prezidentūras darbs izaugsmes veicināšanā Eiropā ir ļoti svarīgs

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas vēstniecība Itālijā informē:
3. martā Latvijas vēstniecība Itālijā kā ES prezidējošā valsts organizēja ES dalībvalstu diplomātu tikšanos ar Itālijas ministru prezidenta Mateo Renci (Matteo Renzi) ekonomisko padomnieku Prof. Dr. Marko Simoni (Prof. Dr. Marco Simoni). Tikšanās mērķis bija apspriest vienu no Latvijas ES prezidentūras prioritātēm - konkurētspējīga Eiropa, kā arī pārrunāt jautājumus saistībā ar ES ekonomiskās izaugsmes sasniegšanu gan nacionālā, gan ES līmenī. Itālijai, kas ir trešā lielākā ES ekonomika, ir nozīmīga loma ekonomikas attīstībā, kas ir cieši saistīta ar reformu īstenošanu valstī.

Prof. Dr. M. Simoni tikšanās laikā uzsvēra, ka Latvijas prezidentūras darbs izaugsmes veicināšanā Eiropā ir ļoti svarīgs, Eiropai ir nepieciešams īstenot kopīgu izaugsmi, ne tikai orientēties uz individuālo dalībvalstu ekonomiskajiem sasniegumiem.  Tikšanās laikā Prof. Dr. M. Simoni norādīja, ka izaugsmes un jaunu darba vietu radīšanā Eiropā būtiska loma ir Eiropas investīciju plānam.  Diskusijas laikā Prof. Dr. M. Simoni atzīmēja, ka Eiropas investīciju plāna īstenošanā ir divi svarīgākie elementi - plāns ir jāīsteno iespējami ātri un ar iespējami mazākiem birokrātijas nosacījumiem. 

Tikšanās noslēgumā Prof. Dr. M. Simoni ar diplomātiem apsprieda Itālijā veiktās reformas, uzsverot, ka ekonomikas izaugsme ir cieši saistīta ar demokrātijas attīstību.

Foto: http://www.flickr.com/photos//latvianmfa/16679653906/

Latvijas vēstniecība Itālijā

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI