DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. februārī, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

Melnkalnē iepazīstina ar Latvijas prezidentūras prioritātēm

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas Republikas vēstniecība Ungārijā informē:
27. februārī vēstnieks Melnkalnē Imants Lieģis Podgoricā tikās ar Eiropas Savienības valstu kolēģiem, lai iepazīstinātu ar Latvijas prezidentūras ES Padomē prioritātēm.

Vēstnieks informēja, ka Latvijas prezidentūras mērķi ir saistīti ar ekonomiskās un finanšu krīzes pārvarēšanu. Svarīgi ir arī veicināt stabilitāti, drošību un attīstību Eiropas kaimiņos. Ņemot vērā Melnkalnes ārpolitiskos mērķus, vēstnieks īpašu uzmanību pievērsa ES paplašināšanās jautājumam. I. Lieģis uzsvēra, ka Latvija atzinīgi novērtē Melnkalnes centienus ES integrācijas procesā un valsts veiktās reformas pēdējo gadu laikā, atzīmējot Melnkalnes pievienošanos ES kopējās ārlietu un drošības politikas pozīcijām. "Turpmākais progress būs atkarīgs no Melnkalnes spējas turpināt reformas, kā arī nopietni strādāt pie identificētajām problēmām," sacīja vēstnieks.

Latvijas prezidentūra attiecībās ar ES kandidātvalstīm ievēros principus, kas balstīti uz valstu individuālajiem sasniegumiem un kritēriju izpildes novērtējumu. Vienlaikus visi iesaistītie partneri apzinās, ka turpmākā paplašināšanās šīs Eiropas Komisijas laikā nav paredzama.

Vēstnieks Imants Lieģis rezidē Ungārijā, Budapeštā.

Latvijas Republikas vēstniecība Ungārijā

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI