DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. februārī, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Muitas amatpersonas Ventspils ostas muitas kontroles punktā atklāj 3 269 200 kontrabandas cigarešu

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Valsts ieņēmumu dienesta muitas amatpersonas pēc Valsts robežsardzes sniegtās informācijas, veicot muitas kontroles pasākumus Ventspils ostas muitas kontroles punktā, novērsa mēģinājumu nelegāli pārvietot 3 239 200 cigarešu ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām.

Pirmdien, 2015.gada 23.februārī, Ventspils ostas muitas kontroles punktā pēc Valsts robežsardzes sniegtās informācijas, veicot kravas vilcēja ar puspiekabi fizisko kontroli, Valsts ieņēmumu dienesta muitas amatpersonas konstatēja, ka puspiekabē novietotajos 12 transformatoros ir izbūvētas slēptuves. Šajās slēptuvēs atradās 3 239 200 "ФЕСТ" markas cigarešu ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām. Kravas automobilis bija ceļā uz prāmi "Scottish Viking", lai dotos uz Zviedriju.

Par konstatēto muitas pārkāpumu Valsts ieņēmumu dienesta  Muitas policijas pārvaldē ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 190.panta trešās daļas1 (kontrabanda lielā apmērā).

VID Sabiedrisko attiecību daļa


1Krimināllikuma190.panta trešā daļa - Par kontrabandu, ja to izdarījusi organizēta grupa vai tā izdarīta lielā apmērā, - soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz vienpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās, atņemot tiesības uz noteiktu vai visu veidu komercdarbību vai uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI