DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. februārī, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeimas priekšsēdētāja atklās konferenci par sieviešu ekonomiskajām iespējām

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece pirmdien, 2.martā, atklās augsta līmeņa konferenci „Sieviešu ekonomiskās iespējas un ilgtspējīga attīstība – no izaicinājumiem līdz kopīgiem panākumiem”. Pasākums tiek rīkots Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē un Eiropas gada attīstībai ietvaros.

Konferencē tiks meklēti risinājumi vienlīdzīgām tiesībām un sieviešu iespēju palielināšanai darba tirgū un analizēti labās prakses piemēri sieviešu līdzdalībai privātajā sektorā un ietekmei uz vides, sociālo un ekonomisko attīstību. Īpaša loma diskusijās būs sieviešu tiesībām un dzimumu līdztiesībai nākamo globālās attīstības mērķu pēc 2015. gada kontekstā, norāda pasākuma organizatori no Ārlietu ministrijas un Eiropas Komisijas.

Pasākuma atklāšanā uzrunas teiks arī Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Eiropas Savienības jautājumos Zanda Kalniņa-Lukaševica, Eiropas starptautiskās sadarbības un attīstības komisārs Nevens Mimica (Neven Mimica), kā arī ANO Dzimumu līdztiesības un sieviešu iespēju veicināšanas institūcijas Koordinācijas nodaļas direktors Muazs Doraids (Moez Doraid) un Latvijas Valsts prezidente (1999. – 2007.) Vaira Vīķe-Freiberga.

Konference pirmdien, 2.martā, plkst.9.35 notiks Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, Mūkusalas ielā 3.

Saeimas Preses dienests

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI