DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. februārī, 2015
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Politikas plānotāji tiekas, lai uzlabotu nozaru politiku plānošanu Latvijā

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Š.g. 12. februārī Pārresoru koordinācijas centrs (PKC) organizē tikšanos ar politikas plānotājiem, turpinot iesākto ministriju stratēģisko plānotāju savstarpējās pieredzes apmaiņas tradīciju, kā arī diskusiju par nozaru politiku plānošanu un ar tās uzlabošanu saistītām aktualitātēm.

Sanāksmes darba kārtībā paredzēts pārrunāt PKC izstrādāto jauno attīstības plānošanas regulējumu, Finanšu ministrijas sagatavoto Rezultātu un rezultatīvo rādītāju sistēmas pamatnostādņu 2008.–2013. gadam gala ietekmes (ex-post) izvērtējumu un turpmāko rīcību, kā arī iepazīties ar Valsts kancelejas izstrādāto Ministru kabineta instrukcijas projektu "Kārtība, kādā izstrādā un aktualizē institūcijas darbības stratēģiju un novērtē tās ieviešanu".

Tikšanās laikā plānotāji diskutēs par jaunā attīstības  plānošanas regulējuma normu piemērošanas praktiskajiem aspektiem, veidojot nozaru politiku pamatnostādnes, plānus un konceptuālus ziņojumus. Jaunie "Attīstības plānošanas dokumentu izstrādes un ietekmes izvērtēšanas noteikumi" ir pieņemti 2014. gada 2. decembrī un ministrijas šobrīd jau izstrādā nozaru politikas plānošanas dokumentus, ievērojot jaunās prasības. 

Jaunais regulējums paredz uzlabot plānošanas sistēmas darbību un politikas plānošanas dokumentu kvalitāti, noteikt stingrākas prasības dažādu attīstības plānošanas dokumentu saturiskajai sasaistei, pilnveidot normatīvo regulējumu attiecībā uz politikas plānošanas dokumentu veidiem, apjomu un saturu, kā arī pilnveidot ietekmes novērtēšanas veikšanas kārtību.

Attīstības plānošanas sistēmas uzlabojumi ietver arī grozījumus Ministru kabineta kārtības rullī, kas paredz pilnveidot valdības darba plānošanu ilgtermiņā. Jaunais regulējums tapis, īstenojot Attīstības plānošanas sistēmas uzlabošanas pasākumu plānu 2014.–2016.gadam (apstiprināts ar Ministru kabineta 2014. gada 25. februāra rīkojumu Nr.84).

PKC pastāvīgi sniedz ministriju politikas plānotājiem nepieciešamo palīdzību plānošanas dokumentu izstrādē un nodrošina konsultatīvu atbalstu katrā konkrētajā gadījumā. 2015. gada 12. janvārī PKC prezentēja jaunos noteikumus Valsts iestāžu juridisko dienestu vadītājiem. Tāpat PKC regulāri seko līdzi visu ministriju izstrādāto politikas plānošanas dokumentu kvalitātei un lietderībai, vērtējot to sasaisti ar Latvijas Nacionālo attīstības plānu 2014.–2020. gadam un citiem attīstības plānošanas dokumentiem, kā arī pieejamo fiskālo telpu.

Elīna Krūzkopa
Pārresoru koordinācijas centrs
 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI